Tour of Antalya heyecanı yarın başlıyor

8-11 Şubat tarihleri arasında tüm dünyada milyonlarca kişi, Side’den Demre’ye, Kemer’den Tahtalı’ya, dünyaca ünlü pedalların ritmi ile Antalya’nın eşsiz tarihini, doğasının ve kültürünü keşfedecek.

16 ülkeden, 25 takım, 175 bisikletçi, birbirinden güzel ve zorlu 4 etaptan oluşan, toplamda 601,7 kilometrelik yarışta kıyasıya rekabet edecek. Side-Antalya etabıyla 8 Şubat Perşembe günü saat 12.30’da start alacak yarışın “Kraliçe Etabı” Kemer-Tahtalı etabı olacak. 

4 gün boyunca sporcular lider formalar için kıyasıya mücadele edecek. Devlet ve özel sektör iş birliği ile gün geçtikçe büyüyen Tour of Antalya’ya T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı ile T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın da destekleri ile değer katan yarışın basın lansmanı 7 Şubat’ta Akra Hotel’de yapıldı. Uluslararası Bisiklet Birliği’nin (UCI) elit erkekler uluslararası yol bisikleti takviminde 2.1 kategorisinde yer alan ve 4 gün 4 etaptan oluşan “Tour of Antalya powered by AKRA” uluslararası bisiklet yarışı, 8-11 Şubat 2024 tarihleri arasında Türkiye’nin önde gelen kültür ve turizm merkezlerinden Antalya’da dünyaca ünlü bisiklet takımlarının katılımı ile beşinci kez düzenlenecek.

16 ÜLKEDEN 25 TAKIM VE 175 BİSİKLETÇİ

Argeus Travel & Events ile Yedi İletişim tarafından 2018 yılından bu yana düzenlenen Tour Of Antalya powered by AKRA, 2024 yılında 16 ülkeden 25 takım ve 175 bisikletçi Antalya’nın cennet yollarında birbirinden güzel 4 etapta 601,7 km pedal basacak. Dünyanın dört bir yanından milyonlarca kişi, dünyaca ünlü pedalların ritmi ile Antalya’nın tarihini, doğasını ve kültürünü keşfedecek!..

 Fransa’dan İtalya’ya, Belçika’dan Almanya’ya, Yeni Zelanda’dan Amerika’ya dünyaca ünlü bisiklet takımlarına dört gün boyunca ev sahipliği yaparak Antalya’nın tanıtımına büyük katkı sağlayacak dev organizasyonun lansmanı; Antalya Vali Yardımcısı Yalçın Sezgin, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, Organizasyon Komitesi Başkanı Haydar Barut ve kamu kurumlarının ve sponsor markaların temsilcilerinin yanı sıra medya mensuplarının katılımı ile AKRA Hotel’de düzenlendi. Renkli şovlara sahne olan lansmanda takımlar ve lider formalar tanıtılırken birbirinden güzel etapların öne çıkan özellikleri ve “Yeşil Bir Gelecek” temasının ve Cumhuriyet Meydanı’ndan başlayacak farkındalık sürüşünün detayları paylaşıldı.

Antalya Vali Yardımcısı Yalçın Sezgin: “Tour of Antalya, Antalya’nın markası haline geldi”:

“Bu güzel organizasyon için herkese çok teşekkür ediyoruz. 8 yıl önce bir hayal olan ve günümüzde çok güzel bir başarıya imza atan bu organizasyonun lideri Haydar Barut, Haluk Özsevim ve ekiplerine teşekkür ediyoruz. Her şey bir hayal ile başlıyor ve günümüzde bir marka haline geliyor. Tour of Antalya, turizmin başkenti Antalya’ya katkı sunacak bir marka haline geldi. Antalya, sporun da başkenti olacağını gösteriyor. Antalya, dinamik ve enerjisi yüksek bir şehir. Bu şehre spor çok yakışıyor. Her köşesi cennet bu şehrin etaplarında bisiklet sürecek olan sporcular şehrimize önemli bir tanıtım katkısı sağlayacaktır. Antalya Valiliği olarak bütün ekiplerimizle her zaman sporun ve güzel projelerin içindeyiz. Yarın Side’de start vereceğiz. 12 ay boyunca turizmi yaşatmak zorundayız. 20 milyonun üzerinde turist ağırlıyoruz. Bu konuda yeni hedeflerimiz var. Bu hedefleri gerçekleştirmek adına 12 ayı turizm yapmak çok önemli. Kasım-Mart ayları arasındaki etkinlikler Antalya’ya çok ciddi katkı sağlıyor. Bu organizasyonlar Antalya’nın dünya şehri olmasına hız kazandıracak. “

“TOUR OF ANTALYA DÜNYA MARKASI OLDU”

“Bisiklet Federasyonu 100. yılını tamamladı. Geçmişten günümüze bisikletin Türkiye’de geldiği noktayı görüyoruz. 2009’a kadar profesyonel takımımız yoktu, bugün 4 profesyonel takımımız var. Bisiklet ailesi olarak yeni yüzyılda neler yapacağımızın temelini atıyoruz. Tour of Antalya’da Haydar Barut ve tüm Antalyalı iş adamlarının katkıları var. Valilerimiz ve belediye başkanlarımızın bu işi sahiplenmesi ile Tour of Antalya dünya markası oldu. World Tour takımları da bu yarışa gelmeye başladı. Antalya, bu yarış ile dünya çapında bir marka ortaya çıkardı. Destek verenlere ve katkıda bulunanlara federasyon adına teşekkür ediyoruz.”

TOUR OF ANTALYA POWERED BY AKRA 2024’E KATILAN TAKIMLARIN KADROLARI BELLİ OLDU

Geçtiğimiz yıl yıkıcı deprem felaketi nedeni ile starta birkaç gün kala iptal edilen Tour Of Antalya uluslararası bisiklet turu dünyaca ünlü pedalları ağırlamaya hazırlanıyor.

World Tour Takımları: Bahrain Victorious (Bahreyn), Alpecin- Deceuninck (Belçika)

Pro Takımları: Uno-X Mobility (Norveç), Q36.5 Pro Cycling Team (İsviçre), VF Group-Bardiani CSF – Faizanè (İtalya), Tudor Pro Cycling Team (İsviçre), Team Polti-Kometa (İtalya), Corratec Vini Fantini (İtalya), Bingoal WB (Belçika), TDT-Unibet (Hollanda), Team Novo Nordisk (Amerika Birleşik Devletleri)

Kıta Takımları: Terengganu Cycling Team (Malezya), China Glory - Mentech Continental Cycling Team (Çin Halk Cumhuriyeti), Beykoz Belediye Spor Türkiye (Türkiye), Spor Toto Cycling Team (Türkiye), Adria Mobil (Slovenya), Kinan Racing Team (Japonya), Tashkent City Professional Cycling Team (Özbekistan), Tarteletto-Isorex (Belçika), Sabgal / Anicolor (Portekiz), Konya Büyükşehir Belediye Spor (Türkiye), Team Vorarlberg (Avusturya), Bike Aid (Almanya), Sakarya BB Pro Team (Türkiye), REMBE Pro Cycling Team Sauerland (Almanya)

UCI World Tour sıralamasında 6. sırada olan Bahrain Victorious ile 8. sırada yer alan Belçikalı   Alpecin-Deceuninck takımlarının katılımı, bu yıl beşinci yılını kutlayan Tour Of Antalya powered by AKRA yarışının yol bisikleti yarışları arasında marka değerinin yükselmesinin de göstergesi oldu.

İtalya, Belçika, Yeni Zelanda, Büyük Britanya gibi dünya bisikletinin önemli ülkelerinin katıldığı Tour of Antalya powered by AKRA 2024’e Türkiye’den ilk kez 4 Kıta Takımı’nın katılması da Tour of Antalya’nın Türk bisikleti için en önemli organizasyonlardan biri olduğunu gösteriyor. İki yıl önce Tour of Antalya’ya katılım sağlayan Sakarya BB Pro Team, Spor Toto Cycling Team takımlarının yanı sıra bu yıl kurulan Beykoz Belediye Spor Türkiye ve Konya Büyükşehir Belediye Spor Tour of Antalya’ya katılarak hem kendi aralarında hem uluslararası rakipleriyle kıyasıya rekabet edecek.

Antalya’nın simge noktalarında gerçekleşecek yarışın etap programı ise şu şekilde olacak:

Dünyaca ünlü bisikletçiler Antalya’nın cennet yollarında birbirinden güzel 4 etapta 601,7 km pedal basacak. Tour of Antalya’nın Kraliçe Etabı; 3.264 irtifa kazanımı ve son 7,5km’de ortalama %8,7 eğim ve 644mt tırmanış finişi ile 3. etap olan Kemer-Tahtalı etabı olacak. Milyonlarca kişi, dünyaca ünlü pedalların ritmi ile Antalya’nın eşsiz tarihini, doğasını ve kültürünü keşfedecek...

Etap Side-Antalya (8 Şubat, Perşembe) 137,7 km             
Etap Demre-Antalya (9 Şubat, Cuma) 141,9 km
Etap Kemer-Tahtalı (10 Şubat, Cumartesi) 136,7 km
Etap Antalya-Antalya OSB-Antalya (11 Şubat, Pazar) 185,4 km
Tour of Antalya Lider Formaları

AKRA Hotel sponsorluğunda olacak Genel Klasman forması, Tour of Antalya’nın kurumsal rengi olan Magenta renkte olacak. Magenta forma, yarışın en güçlü sporcusu tarafından giyilecek.

Sonraki Haber