'Trabzon usulü mıhlama nasıl yapılır' diyenler toplansın! Gerçek mıhlama tarifini paylaşıyoruz...

Karadeniz Bölgesi'nde yaygın olan ama lezzeti tüm Türkiye'ye yayılan o tarifi paylaşıyoruz. Trabzon usulü mıhlama! 'Gerçek mıhlama nasıl yapılır' diye merak ediyorsanız bu tarifi mutlaka denemelisiniz. İşte tüm detaylar!

Karadeniz'de çok severek tüketilen bir tariftir mıhlama. Ancak son dönemlerde o kadar popüler oldu ki Türkiye'nin her bölgesinde araştırılmaya ve yapılmaya başlandı. Bugün ise 'Gerçek mıhlama nasıl yapılır' sorusuna cevap vereceğiz. Eğer siz de bu lezzetli tarifi ilk defa deneyeceksiniz buradaki adımları takip ederek evde kolaylıkla yapabilirsiniz. Mıhlamada önemli olan kullanılan peynirdir. 'En iyi mıhlama hangi peynirle yapılır?' diye soracak olursanız aslında kolot peyniri iyi bir seçenektir. Ancak evinizde yoksa çeçil peyniri ya da yağlı bir kaşar işinizi görecektir. O halde tarife geçebiliriz. Trabzon usulü mıhlama nasıl yapılır? İşte tarifi...

TRABZON USULÜ MIHLAMA NASIL YAPILIR?

MALZEMELER

  • 4 yemek kaşığı tereyağı
  • 4 yemek kaşığı mısır unu
  • 2 su bardağı su
  • 300 gram Kolot peyniri ( çeçil peyniri ya da kaşar da olabilir)

YAPILIŞI

  1. Öncelikle tavada tereyağını eritin, eritirken tereyağının yanmamasına özen gösterin.
  2. Mısır ununu ekleyerek sürekli karıştırın. Mısır ununun rengi değişene kadar kavurun. İşlemleri tahta kaşık yardımıyla yapın.
  3. Mısır unu kavrulunca üzerine suyu ekleyip sürekli karıştırmaya devam edin. Bu sırada sürekli karıştırma işlemi yaparak pürüzsüz bir kıvam elde etmeniz gerekir.
  4. Bu karışım da kaynayınca ocağın altını kısın ve tel tel ayırdığınız peynirleri ekleyin. Kısık ateşte peynirle güzelce eriyene kadar karıştırın. Sonrasında mıhlamanız hazır olacak.

Sonraki Haber