Trabzon'da ne yenir, ne içilir? Trabzon'un en meşhur yemekleri...
Trabzon'un tarihi ve kültürü kadar zengin bir mutfağa da sahiptir. Trabzon'da ne yenir, ne içilir? Trabzon'un en meşhur yemekleri...
Mısır Çorbasının ayranlı ve yoğurtlu çeşitleri, Lahana Çorbası, Etli Lahana Sarması, Kara Lahana Yemeği, Trabzon Döneri, Hamsili Pilav, Hamsi Kuşu, Hamsili Kaygana, Hamsili Bulgur Pilavı, Haluşka, Trabzon Hurmalı Tart, Muhlama, Pazılı Hamsi Tava, Gongoş Sarması, Pazı Tavası, Mısır Çorbası, Hamsiköy Sütlacı, Balkabağı Tavası, Huliya, Sütlü Mısır Ekmeği, Hamsi Çitlemesi, Fasülye Pilaki, Mamzana, Malhota, Ezme Lahana, Sebzeli Hamsi, Fasulye Turşusu, Trabzon Hurmalı Kek, Kuymak, Akçaabat Köftesi, Trabzon Peynirlisi, Trabzon Burmalısı, Laz Böreği, Hodan Böreği, Alabalık ve daha niceleri ile yöremize gelecek yerli ve yabancı ziyaretcilere farklı bir damak zevki sunulacaktır.
TRABZON'DA NE YENİR, NE İÇİLİR? TRABZON'UN EN MEŞHUR YEMEKLERİ...
Trabzon'un hangi yemekleri meşhur? Trabzon'un yöresel yemekleri nelerdir? İşte Trabzon'da ne yenir, ne içilir? Trabzon'un en meşhur yemekleri...
1) KUYMAK
Tereyağı, mısır unu ve peynir ile hazırlanan kuymak, 'mıhlama' ismiyle de bilinir.
2) HAMSİ TAVA
3) KARALAHANA ÇORBASI
4) PAZILI KAYGANA
Sebzesi mevsimine göre değişkenlik gösterse de Karadeniz mutfaklarında sıkça pişirilir kaygana. Pazılı kaygana da bence en lezzetlilerinden biri.
5) KARALAHANA SARMASI
6) AKÇAABAT KÖFTESİ
Trabzon’un Akçaabat ilçesi ile özdeşleşen sarımsaklı köftesinin şöhreti il sınırlarını çoktan aşmış.
7) HAMSİLİ PİLAV
Trabzon mutfağı denildiğinde ilk akla gelen yemeklerden biri de hamsili pilavdır. Hazırlanan pilavlı harç, hamsi balığı ile kapatılır ve fırında pişirilir.
8) TRABZON PİDESİ
Trabzon, Türk mutfağının gizli hazinelerinden biridir ve lezzet tutkunları için birçok sürpriz sunar. Bu muhteşem şehrin en ünlü lezzetlerinden biri de Trabzon pidesidir. Trabzon pidesi, o eşsiz hamur yapısı ve çeşitli iç malzemeleriyle Türk mutfağının en sevilen atıştırmalıklarından biridir.
9) LAZ BÖREĞİ
İncecik açılan yufkalar arasına muhallebi yayıldıktan sonra kat kat diziliyor. Fırında çıtır çıtır oluncaya kadar kızartıldıktan sonra da tercihe göre üzerine ya şerbet gezdiriliyor ya da pudra şekeri serpiliyor.