Trabzonspor Sivas soğuğunda 2 puan bıraktı ama... Bu kredi tükenmez!

Süper Lig’in açık ara lideri Trabzonspor, Sivasspor karşısında ‘idare etti.’ Sahadan 1-1’lik beraberlikle ayrılan bordo-mavililer, puan kaybına rağmen şampiyonluk yolunda dev bir avantaja sahip

SPOR Toto Süper Lig’de 21’inci haftanın en çekişmeli maçlarından biri önceki akşam Sivas Yeni 4 Eylül Stadyumu’nda oynandı. Sivasspor ile Trabzonspor art arda gelen karşılıklı goller sonucunda 1-1 berabere kaldı. Müsabakanın ikinci yarısı yoğun kar yağışı altında oynandı, sahadaki mücadele seviyesi ise bir an olsun vasatın altına düşmedi.

50 PUANA ULAŞTI

2021-2022 sezonunun geride kalan bölümüne damga vuran Trabzonspor, zorlu maçın 20’nci dakikasında yenik duruma düşse de 1 puanla teselli buldu. 24’üncü dakikada Abdülkadir Ömür ile dengeyi sağlayan bordo-mavililer, müsabakanın ikinci yarısında etkili olan kar yağışı nedeniyle daha kontrollü bir oyun anlayışını tercih etti. Trabzonspor, zorlu deplasmanda elde ettiği beraberlikle 50 puana ulaştı. Karadeniz ekibi 21’inci haftasını da lider tamamladığı Süper Lig’de, bir maçı eksik Konyaspor’un 11, Fenerbahçe’nin 17, Beşiktaş’ın 18 puan önünde yer alıyor.

VISCA İLK KEZ

Trabzonspor’un geçen hafta Başakşehir Futbol Kulübü’nden transfer ettiği Edin Visca, yeni takımıyla ilk maçına çıktı. Teknik direktör Abdullah Avcı’nın Başakşehir döneminden de öğrencisi olan 31 yaşındaki futbolcu, Sivasspor müsabakasına ilk 11’de başladı. Bosna Hersekli hücum oyuncusu 90 dakika boyunca sahada kalırken, özellikle ilk 45 dakikada etkili bir oyun sergiledi.

Maçın 19 ve 30’uncu dakikalarındaki iki pozisyonda gole yaklaşan Visca, ilk gol tehlikesinde Sivas savunmasına takılırken, ikinci pozisyonda ise uzak mesafeden plase bir vuruşla kaleyi yokladı ancak meşin yuvarlak kale direğinin bir karış üstünden dışarı gitti.

AVCI GİRESUN MAÇINDA YOK

Sivasspor müsabakasının son anlarında hakem Mete Kalkavan’a itiraz edip saha içerisine giren Abdullah Avcı, kurallar gereği kırmızı kartla cezalandırıldı. Tecrübeli teknik direktör, ligin 22’nci haftasında 19 Ocak Çarşamba günü oynanacak Giresunspor maçında bordo-mavili takımın başında olamayacak.

Öte yandan, 90 dakikanın ardından Trabzonspor’un resmi sosyal medya hesabı ise Avcı’ya destek paylaşımı yaparak, “Abdullah Avcı demek, sonsuz saygı ve güven demek.” ifadesini kullandı.

YİĞİDO ÇETİN CEVİZ

SİVASSPOR teknik direktör Rıza Çalımbay idaresindeki örnek istikrarını sürdürüyor. Çalımbay ile 2019-2020 sezonunu 4’üncü, 2020-2021 sezonunu ise 5’inci olarak tamamlayan kırmızı-beyazlılar, bu sezon da haftalar ilerledikçe üst sıralara tırmanışıyla dikkatleri çekiyor. Sezonun 13’üncü haftası itibarıyla 15’inci sıraya kadar gerilese de toparlanmayı başaran Yiğidolar, 21’inci haftayı 9’uncu sırada tamamladı.

Lider Trabzonspor karşısında kadrosundaki eksiklere rağmen iyi bir mücadele ortaya koyan Sivasspor, elde ettiği beraberlikle puanını 30’a yükseltti.

ÇALIMBAY GİDİŞATTAN MEMNUN

Kırmızı-beyazlı takımın Nijeryalı forveti Leke James, bu haftayı da boş geçmedi. 29 yaşındaki futbolcu geçen hafta Konyaspor’u 1-0 yendikleri müsabakada ligdeki ilk golünü atmıştı. James, Trabzonspor karşısında da fileleri havalandırmayı başardı.

Trabzonspor müsabakasını değerlendiren teknik direktör Rıza Çalımbay, “Maçtaki tek amacımız kazanmaktı. Eksiklerimiz konuşuluyordu ama biz çok üzerinde durmadık. İlk 11’de 7 tane yerli ile oynadık. Toplamda ise kadromuzda 14 tane yerli futbolcu ile sahaya çıktık. Oyundan da mücadeleden de hiç kopmadık ve maçı güzel bir şekilde tamamladık. İki senedir Avrupa'ya gidiyoruz. Bunu devam ettirmek istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Sivasspor, Süper Lig’in 22’nci haftasında 19 Ocak Çarşamba günü deplasmanda Göztepe ile oynayacak.

Sonraki Haber