Trabzonspor yeni yıla galibiyetle başladı

Trabzonspor’da MKE Ankaragücü deplasmanında gelen galibiyet yüzleri güldürdü. Yeni yıla 3 puanla başlayan bordo-mavililer, başkent galibiyetiyle ligde 4’üncü deplasman zaferini elde etmiş oldu.

Lig’de bu sezon en az şut çektiği maçı Ankaragücü karşısında ortaya koyup, haftayı 3 puanla, 3'üncü sırada kapayan Karadeniz ekibi, hafta içi Samsunspor'la oynayacağı erteleme maçını da kazanıp, seri yakalamayı hedefliyor. Deplasmandan 3 puanla dönen bordo-mavililer, bu sonuçla Ankaragücü’ne konuk olduğu son 7 Süper Lig karşılaşmasının 5’ini kazanırken, kalesini de gole kapatmayı başardı.

Ayrıca Süper Lig’de çıktığı son 5 deplasman maçının 4’ünü (Fenerbahçe, Gaziantep FK, İstanbulspor, Ankaragücü) kazanan Trabzonspor, son galibiyetiyle daha önce 20 dış saha karşılaşmasında aldığı galibiyet sayısını yakalamış oldu. Abdullah Avcı, Ankaragücü karşısındaki 1-0’lık skor ile Süper Lig’in 2007-2008 sezonundan bu yana en fazla tek farklı galibiyet alan teknik direktör olarak istatistiklere yansıdı.

VİSCA: HERKESİ ZOR BİR SÜREÇ BEKLİYOR

MKE Ankaragücü karşısında galibiyeti getiren golü kaydeden Edin Visca, başkent deplasmanı sonrası konuşmasında, zemin ve hava şartlarının kendilerini zorladığını ancak önemli olanın galibiyetle ayrılmak olduğunu ifade etti.

Visca, Samsunspor maçından da galibiyetle ayrılarak MKE Ankaragücü karşısında aldıkları galibiyeti tamamlamak istediklerini ifade ederek, taraftarların bu maçta tribünleri doldurarak kendilerini desteklemelerini istedi. Visca, “Zor bir dönem olacak ama herkes için zor olacak. Şimdi iyi bir dinlenme ve rejenerasyon yaparak önümüzdeki maça en iyi şekilde hazırlanacağız. Bu yoğun fikstür herkes için olacak onun için benim için sorun yok. İyi bir dinlenme ve her şeyi doğru yapmak önemli olan. Hafta içi oynayacağımız maça taraftarlarımızı davet ediyoruz. O maçta dolu tribünler istiyoruz. Çünkü bugün aldığımız 3 puanı o maçla tamamlamak istiyoruz. Çünkü 3.sırada kalmamız gerekiyor” şeklinde konuştu.

ABDÜLKADİR ÖMÜR AYRILIYOR

23 Aralık’ta oynanan Trabzonspor-Başakşehir maçında 81 dakika sahada kalan ve protesto edilen Abdülkadir Ömür ile yollar ayrılıyor. O günden beri idmanlara çıkmayan 24 yaşındaki orta saha oyuncusu dünkü Ankaragücü maçının kadrosuna da alınmadı. Teknik Direktör Abdullah Avcı, Ankaragücü maçı öncesi eksiklere değinirken Abdülkadir’den bahsetmedi ancak milli yıldızın ayrılık isteğini yönetime bildirdiği öğrenildi. Yönetim de Abdülkadir’i satma kararı aldı. Ömür, Trabzonspor’la 2027 yılına kadar sözleşmesi bulunuyor.

Sonraki Haber