Trabzonspor'da Ağaoğlu, 4 kupayla veda etti

Trabzonspor'da 2018 yılında seçilip, 3 dönem başkanlık yapan Ahmet Ağaoğlu, 5 yılı bulan başkanlık görevinden istifa etti.

Borç yükü altındaki kulüpte göreve geldikten sonra mali disiplin sağlayan ve geçen yıl camiaya şampiyonluk sevinci yaşatan Ağaoğlu, yeni sezonda katlanan borçlar ve yönetim kurulundaki kongre taleplerinin ardından görevinden istifa ederek yeni kurulacak yönetime yol açtı. 5 yıllık süreçte camiaya 4 kupa kazandıran Ağaoğlu, son şampiyon başkan olarak da tarihe geçti.

2022-23 sezonunda Şampiyonlar Ligi, Avrupa Ligi ve Konferans Ligi'ne veda eden, diğer yandan Süper Lig'de hedeflenen başarıdan uzaklaşan Trabzonspor'da, yönetim kurulu olağanüstü kongre kararı aldı. Kulüp başkanı Ahmet Ağaoğlu istifasını açıklayarak 2018'de başladığı ve 5 yılı bulan başkanlık macerasına da veda etti.

8 Nisan 2018 yılında yapılan 73'üncü Olağanüstü Genel Kurul'da Muharrem Usta'nın ardından kulübün 17'nci başkanı seçilen Ahmet Ağaoğlu, 5 yıldır bu görevde bulunuyordu. Sonrasında yapılan 2 genel kurulda da başkan seçilen Ağaoğlu, 3'üncü döneminde yönetim kurulunun talepleri doğrultusunda olağanüstü kongreye gidilmesinin yolunu istifa ederek açtı.

Yeniden aday olmayı düşünmeyen Ahmet Ağaoğlu'nun yerine başkan olmak isteyen adaylar, 22 kişiden oluşacak listelerini 15 gün içerisinde Divan Başkanlık Kurulu'na sunacak. Kongre süreci tamamlanana kadar başkanlık görevini vekaleten mevcut asbaşkan Ertuğrul Doğan yürütecek.

Sonraki Haber