Trakya'da buğday rekoltesi 2 milyon 280 bin ton oldu

Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ'da bu yıl buğday rekoltesi 2 milyon 280 bin ton oldu.

Trakya'da bu yıl 4 milyon 376 bin dekar alanda buğday ekimi yapıldı. Geçen yıl buğday ekim alanı 4 milyon 446 bin dekar olan bölgede bu sene çiftçinin bir kısmının buğday yerine ayçiçeği yetiştirmeyi tercih ettiği belirtiliyor.

Bu yıl ekim alanındaki azalma, Trakya'nın buğday rekoltesine de yansıdı. Geçen yıl 2 milyon 287 bin ton buğdayın üretildiği bölgede, bu sene 2 milyon 280 bin ton ürün alındı.

Geçen yıl 1 milyon 170 bin dekar alanda ekilen buğdaydan 620 bin ton buğdayın hasat edildiği Kırklareli'nde bu yıl hem ekim alanı hem de rekolte arttı. Kırklareli Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Aksoy, bu yıl 1 milyon 176 bin dekar alanda 640 bin ton buğday hasat edildiğini söyledi. Kırklareli'nin buğday üretiminde Türkiye'de 9. sırada bulunduğunu ifade eden Aksoy, bu yıl dönüm başına 600-650 kilogram ürün alındığını kaydetti.

EDİRNE’DE VE TEKİRDAĞ’DA REKOLTE DÜŞTÜ

Edirne'de geçen yıl buğday ekilen 1 milyon 352 bin dekar alandan 641 bin ton, bu yıl ise yaklaşık 1 milyon 300 bin dekar alandan 640 bin ton ürün alındı. Edirne Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Arabacı, "Bu sene çok fazla kuraklık oldu, o nedenle buğdayda verim düştü. Kuraklığa rağmen kötü bir sezon geçirmedik. Hepimiz ürünlerimizi hasat ettik. İnşallah herkes emeğinin karşılığı olan fiyatlarda ürününü satar ve önümüzdeki yıllarda üretime devam eder." diye konuştu. Tekirdağ'da ise geçen sene 1 milyon 924 bin dekar alandan 1 milyon 26 bin ton buğday elde edilmişti. Bu yıl ise bazı çiftçilerin ayçiçeğine yönelmesiyle ekim alanı biraz azalan buğdayda 1 milyon ton ürün alındı.

Tekirdağ Tarım ve Orman Müdürü Oktay Öcal, kentte yaklaşık 1 milyon 900 bin dekar alanda buğday ekimi yapıldığını söyledi. Öcal, dekar başına ortalama 530 kilogram civarında ürün alındığını kaydetti.

Sonraki Haber