Tren garını depremzedelere açtılar

Hatay’ın İskenderun ilçesindeki tren garı, 1000 depremzede vatandaşı ağırlıyor. Afetin ilk gününden beri depremzedelerin ihtiyaçlarını karşılamak için çalışmalar yürüten Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) personeli, depremin yaralarını sarmak için 7/24 mücadele veriyor.

Afetin ilk gününden beri seferlerini aksatmadan sürdüren gar, her gün 5 farklı seferle yolculara hizmet veriyor. Aynı zamanda 27 yataklı vagonla toplamda 1000 depremzede vatandaşı da ağırlayan gar, vatandaşların her türlü ihtiyacını karşılıyor.

Garda görevli TCDD yetkilileri, Aydınlık’a çalışmalarla ilgili bilgi verdi. 500 kişilik yataklı vagonları depremzedelere sunduklarını aktaran TCDD yetkilisi, “İlk günlerde 2 bin vatandaşımızı ağırlıyorduk ama bazıları şehir dışına gittiler. Özellikle de Mersin’e. Şimdi 1000 vatandaşımıza hizmet sunuyoruz. Ne kadar kalmak isterlerse, her türlü ihtiyaçlarını karşılayacağız. Elektrik, hijyen, tuvalet, gıda ihtiyacı konusunda bir eksik yok.” şeklinde konuştu.

ÖNCELİK VATANDAŞIN SAĞLIĞI

Her gün 50 ton su getirildiğini de belirten TCDD yetkilisi, şunları söyledi:

“Önceliğimiz depremzede vatandaşların sağlığı. Her gün 50 ton su getiriyoruz buraya. Hijyene önem veriyoruz. Burada günde 2 kere temizlik yapıyoruz. İlk günden veri 250 litre çamaşır suyu harcadık. Sadece duş konusunda biraz eksiğimiz var. Onu da en kısa sürede gidereceğiz.”

100 BİN VATANDAŞ AYRILDI

İlk depremin meydana geldiği 6 Şubat’tan itibaren 100’e yakın sefer düzenlediklerini ifade eden TCDD yetkilisi, ilk günlerde 6-7 bin vatandaşın İskenderun’dan ayrıldığını, bugünlerde ise günde ortalama 1000 vatandaşın ayrıldığını kaydetti. Yetkili, şehir dışına düzenledikleri seferlerin ücretsiz olduğunu da vurgulayarak, vatandaşların hiçbir ödeme yapmadan tren yolculuğunu tercih edebileceklerini de ekledi.

Sonraki Haber