Triatlon heyecanı İstanbul'da başlıyor

Dünyada iki kıta arasında gerçekleşen tek triatlon yarışması olan Oral-B Challenge İstanbul, 1 Eylül Pazar günü dördüncü kez İstanbul’un Beykoz ilçesinde düzenlenecek.

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın himayesinde, Türkiye Triatlon Federasyonu ve Challenge Family iş birliği ile Beykoz Belediyesi’nin ev sahipliğinde ve ağız sağlığı ürünlerinin küresel markası Oral-B’nin sponsorluğuyla gerçekleşecek yarışmaya dünyadan ve Türkiye’den yaklaşık bin triatlet katılacak. Sporcular çetin parkurda kazanmak için mücadele edecek, sınırlarını zorlayacak. 

YAĞMUR TANRISEVSİN’İN KANLICA’DA VERECEĞİ STARTLA BAŞLAYACAK

Triatletler zorlu mücadeleye güneşin doğmasıyla birlikte Oral-B’nin marka yüzü oyuncu ve seramik sanatçısı Yağmur Tanrısevsin’in Kanlıca’da vereceği startla başlayacak. Kanlıca-Küçüksu arasında 2.3 kilometre yüzecek olan sporcular daha sonra Küçüksu-Çubuklu arasında 10 kilometre koşacak. Asya'dan Avrupa'ya 40 kilometre pedal çevrilecek bisiklet etabı için Fatih Sultan Mehmet Köprüsü araç trafiğine tek yönlü kapatılacak.

TRİATLONUN ÜST DÜZEY İSİMLERİ OLACAK

Etkinliğe; P&G Türkiye, Kafkasya ve Orta Asya Yönetim Kurulu Başkanı Tankut Turnaoğlu, İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürü Muhittin Özbay, Türkiye Triatlon Federasyonu Başkanı Bayram Yalçınkaya ve Herkes İçin Spor Federasyonu Başkanı Kerim Çomoğlu katılacak. Ayrıca Avrupa Triatlon Federasyonu Başkanı Renato Bertrandi, Avrupa Triatlon Federasyonu CEO’su Michele Tiozzo, Asya Triatlon Birliği Teknik Kurul Başkanı Sarita T. Zafra ve Challenge CEO’su Jort Vlam da dev yarışmayı yerinde takip edecek.  Aynı gün Oral-B’nin sponsorluğunu yaptığı triatletimiz Uğurcan Özer de Fransa’nın başkenti Paris’te düzenlenen Paralimpik Oyunlarda madalya mücadelesi verecek. 

Sonraki Haber