TÜİK personel alımı yapacak! İşte başvuru şartları

TÜİK personel alımı ilanı yayımladı. Resmi Gazete üzerinden yayımlanan ilana göre Türkiye İstatistik Kurumu uzman yardımcısı istihdam edecek. İşte başvuru şartları...

Türkiye İstatistik Kurumu Resmi Gazete üzerinden personel alımı yapacağını duyurdu. İşe girmek isteyen vatandaşlar ise personel alımı başvuru şartlarının neler olduğunu merak ediyor. TÜİK, uzman yardımcısı istihdam edecek. TÜİK uzmanı olarak yetiştirilecek 14 aday merkez teşkilatında görevlendirilecek. İşte TÜİK uzman yardımcısı başvuru şartları...

TÜİK PERSONEL ALIMI YAPACAK

Üniversitelerin belirtilen bölümlerinden mezun ve gerekli şartları sağlayan adaylar başvurularını, bugünden itibaren 18 Ekim'e kadar e-Devlet'teki "Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığı-Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım" hizmeti veya "Kariyer Kapısı" internet adresinden (https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr) yapabilecek.

Giriş sınavına katılmaya hak kazanan adayların listesi, sözlü sınavın yeri ve tarihi TÜİK'in internet sitesinde (www.tuik.gov.tr) ilan edilecek. Adaylar sınava ilişkin bilgilere Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım Platformu'ndaki "Sınavlarım/Mülakatlarım" menüsünden de ulaşabilecek.

TÜİK personel alımı başvuru şartları da şöyledir;

I-GİRİŞ SINAVINA BAŞVURU ŞARTLARI: Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığı KPSSP 1 2 14 Adaylar başvurularını, 09/10/2024 (09:00) – 18/10/2024 (18:00) tarihleri arasında e-Devlet üzerinden Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığı - Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım hizmeti veya Kariyer Kapısı (https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr) internet adresinden elektronik ortamda yapacaklardır. Uzman Yardımcılığı giriş sınavına başvuracak adayların son başvuru tarihi (18/10/2024) itibarıyla aşağıdaki genel ve özel şartları taşımaları gerekir. a) 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48 inci maddesinde belirtilen genel şartları taşımak, b) Giriş sınavının yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibariyle otuz beş (35) yaşını doldurmamış olmak (01/01/1989 tarih ve sonraki doğumlular başvurabilecektir), c) Üniversitelerin en az 4 yıllık lisans eğitimi veren Fakültelerin; Yapay Zeka Mühendisliği, Yapay Zeka ve Veri Mühendisliği, Yönetim Bilişim Sistemleri, Bilgisayar Bilimleri, Matematik ve Bilgisayar Bilimleri, Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri, Matematik, İktisat, İşletme, Maliye, Ekonometri, İstatistik, İstatistik ve Bilgisayar Bilimleri, Matematik ve İstatistik, Bilgisayar Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği bölümlerinden ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilmiş yurt içindeki veya yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarının birisinden mezun olmak, ç) ÖSYM tarafından 2023 veya 2024 yıllarında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavına (KPSS) katılmış ve TABLO ’da belirtilen puan türlerinin herhangi birinden en az 80 puana EkE-1k sahip olmak(Adaylar başvuruyu belirtilen puanlardan sadece birisi üzerinden yapabilecekleri için sahip oldukları en yüksek puan türünü kullanmaları lehlerine olacaktır), d) İngilizce, Fransızca, Almanca, İspanyolca, Rusça, Çince ve Arapça dillerinden birinden Yabancı Dil Sınavından (YDS) 60 ve üzerinde puan almış olmak ya da buna denk kabul edilen ve uluslararası geçerliliği bulunan belgeye sahip olmak. e) Başvuruyu süresi içerisinde yapmış olmak.
Sonraki Haber