Tüketildiği zaman kalbi çürütüyor! Kardiyologlar asla yemeyin uyarısı yaptı…

Uzun ve sağlıklı yaşamın sırrı beslenmenizde gizli. Şeker hastalığına neden olan, kalp sağlığını etkileyen ve obeziteye yol açan besinlerin diyetinizden çıkarılmasıyla sağlıklı bir yaşamın kapısı açılır.

Kardiyologlar özellikle kalp-damar sağlığını etkileyen gıdaların tüketilmesine karşı uyarıda bulunuyor. Bu besinler çoğu zaman lezzetleri ve pratiklikleri ile bizi yanıltır ve uzun vadede aklımızı tam anlamıyla mahvedebilir. İşte kardiyologların asla tüketmemeniz gerektiğini söylediği besinler…

Tüketildiği zaman kalbi çürütüyor!

Mısır gevreği

Hızlı kahvaltılar için popüler olan tahılların çoğu, büyük miktarda şeker ve koruyucu madde içerir. Gün içinde enerji dalgalanmalarına ve kalori fazlalığına yol açar.

Hazır çorbalar

Çok çabuk pişen ve dakikalar içinde hazır olan hazır çorba, doktorların asla tüketilmemesi gerektiğini söylediği besinlerin başında geliyor. Sık alım metabolik sorunlara neden olabilir.

Atıştırmalıklar

Tuz, şeker ve koruyucu maddeler içeren atıştırmalıkların aşırı tüketimi obeziteye ve kalp hastalığına yol açabilir. Zararsız gibi görünen ancak geçici olarak kan şekeri dengesini bozan atıştırmalıklar aslında uzun vadede şeker hastalığına neden olabilir. Tatlı ve tuzlu yiyecekler yüksek kalorilidir ve kısa sürede kilo almanıza neden olabilir.

Trans yağ asitleri

Trans yağ asitleri işlenmiş gıdalarda büyük miktarlarda bulunur. Kalp sağlığınıza zararlı olan doymuş yağlar aynı zamanda kanser riskinizi de artırır.

Şekerli içecekler

Asitli içecekler popülerdir çünkü şeker oranı yüksektir ve anında enerji sağlarlar, bu da kan damarlarının tıkanmasına ve kalbe zarar vermesine neden olabilir. Asitli ve şekerli içecekler tip 2 diyabet riskinizi 10 kat artırır.

Fast food

Yağ oranı yüksek, katkı maddeleri yüklü fast food yiyeceklerin kalp sağlığı üzerinde doğrudan etkisi vardır. Sık sık fast food yemek obezite ve kalp hastalıkları başta olmak üzere birçok hastalığa yakalanma riskinizi artırır. Kan şekerinde dalgalanmalara yol açarak şeker hastalığına zemin hazırlıyor.

Hazır soslar

Hazır soslar ve çeşniler bol miktarda tuz ve baharat içerir ve sıklıkla lezzet için tercih edilse de aşırı miktarda tuz, şeker ve katkı maddeleri de içerirler.

Sonraki Haber