Tuna Kaya: 'Bitcoin bir anda yükselecek!'

Yatırım yapan vatandaşların yakından takip ettiği kripto para piyasasında sular durulmuyor. Kripto varlıkların amiral gemisi Bitcoin’de yüzde 20'ye varan değer kaybı yaşandı. Peki bundan sonraki süreçte ne olacak? Ekonomi yorumlarıyla tanınan Tuna Kaya yorumladı. İşte ayrıntılar...

Küresel resesyon kaygıları ve ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faiz artırımları kripto varlık piyasalarında deprem etkisi yarattı.

Ekonomi yorumcusu Tuna Kaya, kripto varlıklardaki düşüşün kalıcı olmadığını ve eylül ayından itibaren Bitcoin’in yeniden yükselişe geçeceğini söyledi. Kaya, şu ifadeleri kullandı:

“Bitcoin’de toparlanma bekleniyor, bu süreçte yatırımcıların dikkatli olması gerekiyor."

Kaya, Fed’in eylül ayında faiz indirimine gitmesi yönündeki beklentilerin artığını ve bu adımın gelmesi halinde piyasalarda ciddi bir hareketlilik yaşanabileceğini belirtti. Kaya, Eylül ayından itibaren Bitcoin’in 82 bin ile 100 bin dolar arasında bir seviyeye çıkabileceğini tahmin ediyor.

Tuna Kaya, “Tam anlamıyla bir boğa piyasası henüz başlamış değil. Fakat eylül, ekim ve kasım aylarında ciddi yükselişler görebiliriz. Beklenen boğa dönemi ise 1,5 ila 3 ay devam edecek” İfadelerini kullandı.

Yorumcu Tuna Kaya’nın değerlendirmeleri, yatırımcılarında tedirginlik yaratan kripto varlık piyasalarının geleceğine ilişkin önemli ipuçları sunuyor. Birikimlerini kripto varlık piyasasında değerlendirmek isteyen yatırımcılar, bu süreçte dikkatli olmalı ve stratejilerini de gelişmelere göre belirlemelidir.

Sonraki Haber