Turizmin göz bebeğine hançer

Antalya’nın Alanya ilçesinde, sahilde yapılan akaryakıt depolama istasyonu, bölge halkını seferber etti. Yeşilöz Mahallesi’nde bilirkişi inceleme yaptı. Siyasi parti yöneticileri ve vatandaşlar keşif alanında bir araya geldi.

Caretta carettaların yuvalama alanı olan sahile yapılan istasyon bölge halkının tepkisine neden oldu. MHP Antalya eski Milletvekili Hüseyin Yıldız’ın yanı sıra siyasi partilerin yöneticileri de istasyondaki bilirkişi incelemesine katıldı. Tesisin turizme, doğaya, canlılara ve tarım arazilerine zarar vermesinden endişe ediliyor.

'TURİZMİ OLUMSUZ ETKİLEYECEK'

CHP Antalya İl Başkanı Bayar, "Alanya Türkiye'nin ve dünyanın gözbebeği bir turizm memleketi. Akaryakıtın olduğu yerde risk vardır. Herhangi bir sızıntı bu kumsalı tamamı ile zifte çevirir. Turist gelmez" diye konuştu.

Kleopatra Otelciler Birliği Başkanı ve ALTİD Yönetim Kurulu Üyesi Servet Şakiroğlu, Alanya’nın yılda 5 milyon turist ağırladığını söyledi. Şakiroğlu, “Bu tesisin buraya yapılması yanlış " dedi.

MHP Antalya Milletvekili Yıldız, tesisin yerinin yanlış seçildiğini söyledi.

YATIRIMCI KAÇIYOR

MHP Alanya İlçe Başkanı Mustafa Türkdoğan tesis nedeniyle bölgenin gelişiminin durduğunu söyledi. Türkdoğan, "Yatırımcılar, işadamları, turizmciler maalesef aldıkları arazilerini neredeyse yarı fiyatına tekrar satılığa çıkardılar" dedi.

Vatan Partisi Alanya İlçe Başkanı Evren Kurtoğlu da yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Alanya bir turizm kenti. Bu tesisin büyütülmesi hem doğaya hem bölgedeki canlılara hem de turizme büyük zarar verir. Alanya şu kararı vermeli: Sanayi kenti mi olacak, turizm kenti mi? Tesisin büyütülmesi demek biz artık turizmden vazgeçtik demektir. Bu kabul edilemez.”

Sonraki Haber