Türk asıllı Alman futbolcu İlkay Gündoğan EURO 2024 hayalini açıkladı: Türkiye-Almanya finali

EURO 2024'ün ev sahibi Almanya Milli Takımı kaptanı İlkay Gündoğan, yazın oynanacak Avrupa Futbol Şampiyonası için “Hayalimdeki final Almanya-Türkiye” diye konuştu.

İlkay Gündoğan’ın menajeri İlhan Gündoğan, basında yer alan Galatasaraylı yöneticilerin İlkay Gündoğan’ın transferi için kendisiyle görüştüğü yönündeki haberlerin asılsız olduğunu söyledi.

Türkiye ile Almanya arasında yarın Berlin'de oynanacak özel maç öncesi Almanya Milli Takım’ı kaptanlığını yapan İlkay Gündoğan açıklamalarda bulundu. Türkiye ile oynayacakları karşılaşmanın kendisi için çok özel bir 90 dakika olacağını söyleyen İlkay, "Benim için özel bir maç olacak. Türkiye’ye karşı ilk defa oynamak belki de biraz tuhaf olacak. Sonuçta memleketim, ailemin olduğu memleketimiz. Tabii ki Türkiye ile büyük bir bağım var ve hep olacak. Statta atmosferin de çok güzel olacağını düşünüyorum. Biz de takım olarak iyi bir performans sergileyip maçı almak istiyoruz" dedi.

DUYGUSAL OLACAK

İlkay, “Maç esnasında herkes duygusal olacak, takımını destekleyecek. Onun için öyle büyük bir beklentim yok. İki takım için de güzel bir maç olsun. Hem statta olan hem de televizyon karşısında olan seyirciler güzel bir maç izlesin. Bu herkesi mutlu eder'' dedi.

AYNI GRUBA DÜŞMEYİZ

İlkay Gündoğan, EURO 2024'teki favorilerini ise şu sözlerle açıkladı: "Favori gördüğüm takımlar Fransa, Fransa’nın kadrosu çok iyi. Ondan sonra İngiltere. İngiltere de hemen hemen aynı. Çok iyi futbol oynuyorlar, çok hazır bir şekilde geleceklerini de düşünüyorum. Onların arkasından Portekiz, İspanya gibi takımlar ve bizi de saymak istiyorum. İnşallah Türkiye de olabilir. Sevinirim yani. Seve seve izlerim. Almanya hariç, desteklediğim takım tabii ki Türkiye. İnşallah EURO 2024'te Türkiye ile aynı gruba düşmeyiz. İhtimali var mı tam bilmiyorum ama inşallah düşmeyiz. Belki bizim için artık yarı final veya final güzel olur aslında. Favori takımların bunlar olacağını düşünüyorum."

İlkay, "EURO 2024’te hayalindeki final nasıl olur?" sorusuna, "Hayalimdeki final Almanya-Türkiye demek isterim. Şimdiki maç dostluk maçı, o da tabii ki önemli. Hele Almanya’da çok Türk olduğu için. Almanya’da yaşayan Türkler için çok önemli bir mücadele. Sonuçta dostluk maçı olduğu için skor ön planda değil ama tabii Avrupa Şampiyonası’ndaki bir final olsaydı bambaşka bir durum olurdu. Benim için de tabii bambaşka bir durum olurdu, bayağı bir zor olurdu, daha da zor, daha da tuhaf olurdu. Almanya ve Türkiye birisi finalde olursa beni mutlu eder, ikisi de olursa o da mutlu eder'' dedi.

MEMLEKETİM İÇİN HER ŞEYİ YAPIYORUM

Yıldız futbolcu, "Türkiye ile güçlü bağların var ve deprem ve orman yangınları döneminde de yaptığın yardımlarla bunu gösteriyorsun" sözleri üzerine ise "Memleketim için elimden ne geliyorsa her zaman destek olmaya çalışıyorum. Hem deprem hem de orman yangınları döneminde tüm Türk halkı gibi ben de çok üzüldüm. Bir katkım olduysa bundan mutluluk duyarım" diye konuştu.

GALATASARAY YA DA FENERBAHÇE...

Süper Lig'deki şampiyonluk yarışını da değerlendiren İlkay, "Şampiyonluk sorusuna cevap şu an kolay gibi gözüküyor. Ya Fenerbahçe ya Galatasaray olacak gibi gözüküyor. Belki de kadro olarak iki takımın kadrosu diğer takımlarla kıyaslarsan başka bir seviyede'' ifadelerini kullandı.

Sonraki Haber