Türk İş: 4 bin TL’nin altına inmeyiz

Asgari ücret görüşmelerinin 4. turu pazartesi günü yapılacak. Türk-İş, ‘Kırmızı çizgimiz 4 bin TL!’ dedi

Asgari ücret görüşmelerinde son toplantı pazartesi günü yapılacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığında yapılacak görüşmede Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Türk-İş ve Türkiye İşverenler Sendikası temsilcileri masada olacak. Milyonları ilgilendiren asgari ücret zammının bu toplantıda karar bağlanması bekleniyor.

Önceki gün Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Çalışma Bakanı Vedat Bilgin bir araya geldi. Edinilen bilgilere göre işveren üzerindeki yükün artmaması için Hazine ve Maliye Bakanlığıyla yapılacak teşvik konusunda görüşüldüğü bildirildi.

'BEKLENTİ KARŞILANACAK'

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ise TBMM Genel Kurulunda 2022 bütçe görüşmeleri kapsamında asgari ücrete ilişkin şu açıklamalarda bulunmuştu:

“Herkesin beklentilerini karşılayacak bir artış yapmayı planlıyoruz. İşçi kardeşlerimiz rahat etsinler. Nasıl ki enflasyonun 19 yıl boyunca toplam ve üzerinde asgari ücret verdiysek bu yıl da işçilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.

Türk-İş’in Aydınlık’a yaptığı değerlendirmede 4 bin liranın altına inmeyeceği söylendi. Bunun altında bir asgari ücretin kabul edilmeyeceğini net bir şekilde taraflara ilettiler.

Sonraki Haber