Türk kahvesi içmeyi sevenler çok üzülecek! Meğer böyle içmek çok zararlıymış

Kırk yıllık hatırıyla Türk kültürünün vazgeçilmez içeceklerinden olan Türk kahvesi fazla tüketildiğinde vücuda inanılmaz zararlar veriyor. Eğer Türk kahvesini böyle tüketiyorsanız dikkat! İşte Türk kahvesinin zararları…

Her günümüzün bir parçasını Türk kahvesi içmeye ayırırız. Günlük yaşantımızın vazgeçilmezi olan Türk kahvesi, aynı zamanda köklü geleneklerimizin de bir ürünü. Kız isteme merasimlerinden kahvehanelere, dost sohbetlerinden misafirliğe kadar birçok alanda Türk kahvesi adeta olmazsa olmazımız. İdeal şekillerde tüketildiğinde vücudumuza birçok fayda sağlayan Türk kahvesi, bazı durumlarda oldukça zararlı hale gelebiliyor. Eğer günde iki fincandan fazla Türk kahvesi içiyorsanız işte vücudunuza zararları…

1. YÜKSEK TANSİYONA YOL AÇIYOR

Araştırmalara göre günde 5-6 fincan Türk kahvesi içenlerin tansiyon hastası olma ihtimalleri %45 artıyor.

2. KALP RİTMİNİ BOZUYOR

Oldukça sert bir kahve olan Türk kahvesi, aşırı tüketildiği takdirde kalp çarpıntısına yol açıyor. Bu durum da kalp krizi geçirme riskini artırıyor.

3. UYKUSUZLUĞA NEDEN OLUYOR

İçeriğinde bulunan kafeinden dolayı uykuya dalmayı zorlaştırıyor ve sağlıklı bir uykuya engel oluyor. Bununla birlikte huzursuzluk, gerginlik, baş ağrısı gibi belirtiler de görülüyor.

4. KEMİK ERİMESİNİ HIZLANDIRIYOR

İçeriğindeki bileşenlerden dolayı kalsiyum emilimini yavaşlatıyor ve demir ve çinko emilimini durduruyor. Bu nedenle kemik erimesi riskini artırıyor.

5. ŞEKER HASTALIĞINA YOL AÇIYOR

Türk kahvesi genellikle yemeklerden hemen sonra tüketilse de bu durum hiç sağlıklı değil. Yemek yedikten sonra zaten yükselmiş olan şeker, Türk kahvesi de içince daha da hızlı artıyor. Nitekim şeker hastalarının günde en fazla 1 fincan Türk kahvesi tüketmeleri öneriliyor.

6. ÜLSER RİSKİNİ ARTIRIYOR

Midede daha fazla asit salgılanmasına sebep olarak birçok mide rahatsızlığının yanı sıra ülser riskini de artırıyor. Ülser hastalarının günde en fazla 1 fincan Türk kahvesi içmeleri gerekiyor.

7. BÖBREK TAŞINA NEDEN OLUYOR

Türk kahvesinin yanında ikram edilen su, aslında bizi çok önemli bir hastalıktan koruyor. Nitekim Türk kahvesinin içeriğinde bulunan oksalat, direkt olarak böbrek taşı oluşumuna sebebiyet veriyor. Böbrek taşlarının %75’inin oksalattan meydana geldiği biliniyor. Bu nedenle Türk kahvesi yanında mutlaka su tüketilmeli.

8. HAMİLELİĞİ OLUMSUZ ETKİLİYOR

Hamilelik dönemindeki kadınların Türk kahvesi veya diğer kafein içeren ürünleri kullanmamaları gerekiyor. Bunun sebebi fazla kafein tüketiminin düşük riskini artırması ve bebek sağlığını olumsuz etkilemesi.

9. KADINLARDA DOĞURGANLIĞI AZALTIYOR

Bazı araştırmalara göre kadınların günde 3 fincandan fazla Türk kahvesi içmesi doğurganlıklarını %15 oranında azaltıyor.

Sonraki Haber