Türk öğrencilerden örnek çalışma

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinin yarattığı yıkıma karşı Almanya’daki Türk öğrenciler örnek bir çalışmaya imza attı. Okullarında yardım kampanyaları başlatan öğrenciler binlerce avroyu ihtiyaç sahiplerine iletti. Öğrencilerin dayanışması herkesi etkiledi

Kahramanmaraş merkezli depremlerin acısı 7’den 77’ye toplumun tüm kesimlerini etkiledi. Depremzedeler için Avrupa’nın her yerinde başlayan seferberlik, özellikle de geçlerin çalışması ile daha da bir anlam kazındı. Almanya’nın farklı okullarında dayanışma örnekleri gösteren gençler binlerce avro yardımı ihtiyaç sahiplerine iletti.

FRANKFURT BAŞKONSOLOSLUĞU KUTLADI

Yardım kampanyalarından birine örnek, Frankfurt yakınlarındaki Kronberg Altkönigschule’de öğrenim gören Arda Şişman çalışması oldu. Arkadaşı Faisal Rasuli ile “Çiğ köfte günü” düzenleyen Şişman ve Rasuli ailelerinin de desteği ile 1500 avro yardım topladı. Satılan yiyeceklerden toplanan paralar Kızılay’a bağışlanırken, Türkiye’nin Frankfurt Başkonsolosluğu da yardımda bulunan çocukları örnek davranışlarından dolayı kutladı. Benzeri bir çalışmayı da Bavyera eyaletine bağlı Marktredwitz kasabasındaki Otto Hahn Lisesi öğrencileri yürüttü. Alman-Fransız dostluk gününde dayanışma kampanyası düzenleyen öğrenciler, topladıkları 750 avroluk bağışı kasabada faaliyet yürüten Diyanet İşleri Türk İslam Birliği’ne bağlı Süleymaniye Camisi Dernek Başkanı Celal Öztürk’e iletti. Kampanya hakkında konuşan Lise Müdürü Dr. Stefan Niedermeier de “Türklerin acısını paylaşıyorum” ifadelerini kullandı.

ÜÇ HAFTADA ÜÇ BİN AVRODAN FAZLA BAĞIŞ

Almanya’nın iki kasabasında faaliyet yürüten Peter August Böckstiegel okulu da yardım kampanyası düzenleyen öğrencilere destek veren okullardan biri. Yıkıcı depremin ardından öğretmenler odasının kapısını çalan bir grup öğrencinin yardım talebi hakkında konuşan Müdür Yardımcısı Michael Strangmann, “Bu güzel fikri ve bireysel girişimi tabi olarak severek geliştirmek ve gençleri tüm gücümüzle desteklemek istedik. Şahsen ben düzenlenen çekilişe katılıp pasta yiyerek katıldım” ifadelerini kullandı. Rehberlik öğretmeni Amir Abdolali de öğrencilerin girişimciliği hakkındaki memnuniyetini dile getirdi. Yerel basına konuşan Abdolali, süreci “ana işi öğrenciler kendileri yaptılar. Ben de bazı büyük şirketlere ve derneklere e-postalar gönderdim” sözleriyle özetledi. Abdolali, e-postalar üzerine bölgedeki ünlü şirketler olan Storck ve Dr. Oetker ve futbol takımları Borussia Dortmund ve Arminia Bielefeld’den de destek aldıklarını bildirdi. Öğrencilerin üç hafta boyunca bölgedeki kafe-restoran ve farklı dükkanlardan da destek istediğini aktaran Abdolali, her gün satılan yiyecek ve düzenlenen çekiliş ile okulun sadece Werther kasabasındaki kampüsünde  3 bin avro toplandığını aktardı. Okulun Borgholzhausen kasabasındaki kampüsünde toplanan yardımlarla birlikte ise miktar, 3200 avroya ulaştı.

TÜRK TOPLUMU ÖĞRENCİLERİ YALNIZ BIRAKMADI

Yiyecek satışı ile 200 avrodan fazla bağış toplayan okullardan biri de Rüsselsheim Alexander von Humboldt Okulu oldu. Türk öğrencilerin girişimiyle başlatılan kampanyaya kentteki Türk marketleri de destek verirken Eschborn Heinrichvon Kleist Lisesinde girişimi başlatan öğretmenler oldu. Öğrencilerinin de desteğiyle kampanya sonucunda 4200 avro toplandı.

Sonraki Haber