Türk şirket Yapı Merkezi, Uganda Demiryolu'nu yapacak

Türk inşaat şirketi Yapı Merkezi ve Uganda hükümeti, Uganda'da 272 kilometrelik bir demiryolu inşa etmek üzere sözleşme imzaladı. Proje 48 ay sürecek.

Uganda hükümeti ve Türk inşaat şirketi Yapı Merkezi, bölgesel ticareti artırmak amacıyla 272 kilometrelik (169 mil) bir demiryolu inşa etmek üzere bir sözleşme imzaladı.

3 MİLYAR DOLARA MAL OLACAK

Reuters'ın haberine göre, Uganda'nın Standart Hat Demiryolu proje koordinatörü Perez Wamburu, anlaşmanın planlanan 1.700 km'lik elektrikli demiryolu hattının ilk bölümü için yapıldığını ve bu bölümün 2,7 milyar avroya (3 milyar dolar) mal olacağını belirtti. Wamburu, inşaatın Kasım ayında başlayacağını ifade etti.

Uganda Çalışma Bakanlığı Daimi Sekreteri Bageya Waiswa imza töreninde yaptığı açıklamada, projenin ticareti arttıracağını ve nakliye maliyetlerini azaltacağını kaydetti. Waiswa, başladıktan sonra tamamlanması 48 ay sürecek olan projenin finansmanı için Uganda'nın kendi fonlarını ve ihracat kredi kuruluşlarından kredi kullanacağını belirtti.

Demiryolu hattı başkent Kampala'dan Kenya sınırındaki Malaba'ya kadar uzanacak ve kara ile çevrili Uganda'yı komşusunun demiryolu ağına ve Hint Okyanusu'ndaki Mombasa limanına bağlayacak.

Sonraki Haber