Çağdaş Türk Hekimleri Birliği yeniden saygın TTB için aday

Türk Tabipleri Birliği'nin 76. Büyük Kongresi bugün başlıyor. İki gün sürecek kongrede yeni yönetim belirlenecek. Çağdaş Türk Hekimleri Birliği de dahil olmak üzere 3 grup kongrede yarışacak

Bugün 76. Türk Tabipleri Birliği (TTB) Büyük Kongresi başlıyor. 28-30 Haziran’da yapılacak ve yeni yönetimin belirleneceği kongrede Çağdaş Türk Hekimleri Birliği, Etkin Demokratik TTB grubu ve Tabip Odaları İnisiyatifi olmak üzere 3 liste yarışacak. Oda seçimlerinde seçilen 487 delege, bu kongrede iki yıllığına TTB yönetimini seçecek.

Aydınlık’a konuşan Çağdaş Türk Hekimleri Birliği adına TTB Merkez Konseyi adayı Prof. Dr. Hakan Erbay, amaçlarının, TTB Kanunu’na uygun olmayan, yasa dışı eylem ve söylemlerle yalnızlaşmış, yıpratılmış meslek örgütlerine yeniden işlerlik kazandırabilmek, ekonomik, mesleki ve sosyal sıkıntıları olan meslektaşlarına çözüm sağlamak olduğunu dile getirdi.

Prof. Dr. Hakan Erbay

ACI TABLO BİRLEŞTİRDİ

Prof. Dr. Hakan Erbay “Seçime girecek iki liste 34 yıldır TTB yönetimini elinde tutan kendilerine Etkin Demokrat diyen grubun ayrışması sonucu oluşmuştur. Bu ayrışma, mevcut başkanın TSK’yi kimyasal silah kullanmakla suçlamasına hekim camiasından da çok büyük bir tepki gelmesi sonucu gerçekleşti. Üçüncüsü, bizim listemiz, iki grubun ortaklığı ile oluştu. Bu gruplar Çağdaş Hekimlik Grubu ve Türk Hekimleri Birliği. Hekimlerin düştüğü ve düşürüldüğü acı tabloya çareler üretebilmek için bir araya geldik.” dedi.

Kötü yönetim ve ilgisiz politikalar nedeniyle hekimlerin yarısından azının odalara üye olduğunu ifade eden Erbay, “Ancak mevcut yönetim ve bu yönetimin iki listesi bunu umursamıyor çünkü yüzde 5 -10 oy ile kazanmaktan ve küçülen sarmal bir kısır döngüden çok mutlular. Ama artık TTB tükenme noktasında. Bizler saygınlık ve sözü dinlenir ağırbaşlı hekimlik örgütünü tekrar tesisi etmek iddiasındayız.” dedi.

ÇEKİM MERKEZİ HEDEFİ

TTB’yi her açıdan hekimlik sorunlarına çözüm merkezi haline getirmeyi hedeflediklerini vurgulayan Erbay “Aramızda çok sayıda sanatsal, sosyal, sportif başarıları ve yetenekleri olan arkadaşlarımız var. TTB’yi tüm hekimlerin çekim merkezi olması için çalışacağız.” cümlelerini kurdu.

HEKİM GÖÇÜNE ÇARE ARAYACAKLAR

Sorunlarına ilişkin çözüm önerilerini anlatan Erbay, şunları aktardı: “Her geçen gün artan mesleki, ekonomik, yönetsel, hatta can güvenliği gibi pek çok sorunlarımız var. Şiddet nedeniyle kaybettiğimiz pek çok değerli hekimimiz ve sağlık çalışanımız var. Her yıl binlerce pırıl pırıl insanımız yurtdışında kendisine çareler arıyor. Büyük bir göç sorunumuz var. Neredeyse her yıl mezun tüm hekimlerimizi sanki Avrupa ve Amerika için yetiştirmiş gibi oluyoruz. Ayrıca ve bu nedenle tıp fakültesi kontenjanları kapasitesinin çok üzerinde artırılıyor. Bunun için çareler üreteceğiz.”

TTB’den beklentisi kalmayan hekimlerin sendikalara yöneldiğini, sendikalarla beraber çözüm arayışını sürdüreceklerini kaydeden Erbay, “Her düzeyde ve branşta çalışan her türlü hakkı, eşit, adil ve güvenli bir çalışma ortamı için, emekli hekimlerimiz için mücadele edeceğiz. TTB bir an önce, hekimlerin sorunlarının çözümü için yetkililerle etkili diyalog kurabilen, dikkate alınır, saygın, kurumsal bir yapıya tekrar kavuşturulmalıdır. Meslek odalarının kuruluş amacı olan güçler ayrılığını, katılımcılığı, şeffaflığı, basın, ifade ve örgütlenme özgürlüğünü, laik, sosyal hukuk devletini, anayasal demokratik parlamenter sistemi savunan bir TTB olması idealleri ile Çağdaş Türk Hekimleri Birliği olarak TTB yönetimine adayız.” dedi.

Sonraki Haber