Türk Tabipleri Birliği seçime gidiyor...Fincancı aday olamayacak

Türk Tabipleri Birliği’nin (TTB) 76. Büyük Kongresi 28-30 Haziran tarihleri arasında yapılacak. Yeni yönetimin belirleneceği kongrede mevcut TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı, iki dönem başkanlık yaptığı için yeniden aday olmayacak.

TTB’nin 76. Büyük Kongresi, 28 Haziran’da Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Abdülkadir Noyan Konferans Salon’unda Sıhhiye’de yapılacak. Kongrenin ilk günü divan seçimi, gündemin okunması, TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı’nın açılış konuşması ile başlayacak.

Kongrenin ikinci günü ise çalışma, mali ve denetleme raporlarının okunması ve görüşülmesiyle devam edecek. İkinci gün ayrıca TTB’nin 2024-2026 dönemi için aday başvuruları alınacak. Üçüncü gün ise seçim yapılacak. Seçim, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Morfoloji Binası önündeki öğrenci kantininde yapılacak.

Mevcut TTB Merkez Konseyi Başkanı Şebnem Korur Fincancı, 2 dönem başkanlık görevini yürüttüğü için bu dönem için başkanlık için aday olamayacak.

TTB seçimlerinde henüz yarışacak aday listesi ortaya çıkmadı.

TSK'YA İFTİRA ATMIŞTI

TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı hakkında, terör örgütü PKK ile bağlantılı bir televizyonda, Türk Silahlı Kuvvetlerine (TSK) yönelik kimyasal silah iftirası nedeniyle soruşturma başlatılmıştı. İstanbul'da evinde gözaltına alınan Fincancı, 27 Ekim 2022'de Ankara'da sulh ceza hakimliğince tutuklanmıştı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma sonucu hazırlanan iddianamede, TSK'nın meşru müdafaa kapsamındaki legal faaliyetleriyle terör örgütünün illegal faaliyetlerini bağdaştıran Fincancı'nın, "terör örgütü propagandası" suçundan 1 yıl 6 aydan 7 yıl 6 aya kadar hapisle cezalandırılması istenmişti.

Şebnem Korur Fincancı

ADNAN OKTAR'I FİNCANCI KURTARMIŞ

Adnan Oktar suç örgütünü konu alan ikinci belgesel “Adnan”da 1999 yılında örgüte yapılan emniyet operasyonu konu edildi. Belgeselde 1999 yılındaki operasyondan örgüt üyelerinin, Şebnem Korur Fincancı’nın hazırladığı rapor ile kurtulduğu belirtildi.

140Journos’un “Adnan” belgeselinde, Adnan Oktar suç örgütüne 1999’da Adil Serdar Saçan’ın İstanbul Organize Suçlarla Mücadele ve Kaçakçılık Şube Müdürü olduğu dönemde yapılan operasyonda bazı örgüt üyelerinin Türk Tabipler Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı’nın verdiği sahte işkence raporlarıyla yargılamadan kurtulduğu iddiası yer aldı.

Sonraki Haber