Türkan Şoray’ın kimseye bahsetmediği büyük aşkı! 20 yıl boyunca amansız bir şekilde devam etmiş…

Sultan lakabıyla anılan, Yeşilçam'ın güzel kadını Türkan Şoray'ın birçok ünlü isme göre son derece sade bir yaşamı olduğu biliniyor. Gözlerden uzak bir yaşam benimseyen Türkan Şoray'ın gizli aşkı ise âdeta bir film senaryosu tadında.

Türkan Şoray, rol aldığı 222 filmle dünyanın "en çok film çeviren" kadını unvanına sahip. Şoray'ın özel hayatı tarafında ise yalnız Cihan Ünal'la evlendiği, 4 yıl süren evliliğinden de Yağmur Ünal'ın dünyaya geldiğini biliniyor. Oysa Şoray'ın biyografisinde dahi yer vermediği gizli aşkı Rüçhan Adlı'yla yaşadığı ilişkinin üzerinde bir sis perdesi var.

Aralarındaki yaş farkı engel olmadı

Rüçhan Adlı, Galatasaray'ın eski asbaşkanı ve iş insanı. Rüçhan Adlı ve Türkan Şoray, Tarabya'daki bir film setinde tanışmış. Hâlihazırda Türkan Şoray'a hayran olan Rüçhan Adlı, sette duygularını belli etme cesareti gösterememiş. İlerleyen günlerde Rüçhan Adlı'nın şoförü küçük, masum bir oyun oynayarak Türkan Şoray'ı annesiyle beraber maça davet eder. Rüçhan Adlı'ya da Türkan Şoray'ın kendisini ziyarete geldiğini söyler. Maç izlerken misafir ağırlamanın uygun olmayacağını düşünen Rüçhan Adlı, Türkan Şoray'ı ve annesini Boğaz'da ağırlamak ister. Böylelikle ikili arasında 20 yıl boyunca sürecek olan aşk filizlenmeye başlar. Bu yıllarda Türkan Şoray 17, Rüçhan Adı ise 40 yaşındadır. Aralarındaki yaş farkı ikiliye engel teşkil etmez.

20 yıl süren aşk ve Şoray'a etkileri

İkilinin arasındaki yaş farkının yanı sıra Rüçhan Adlı'nın evli olması da aralarındaki aşkın önüne geçememiş. Eşinin bir türlü boşanmaya yanaşmaması, Şoray'ın annesinin bu birlikteliğe razı olmaması ikilinin aşkına zarar verememiş. Rüçhan Adlı, mektuplarında hep Türkan Şoray'a "Sultan" diye hitap edermiş. Rivayete göre Şoray'ın sultan lakabını alması Adlı'nın aşk mektuplarına, sevgi dolu satırlarına dayanıyor. Bir başka iddiaya göre de Türkan Şoray Kanunları'nın arkasında da Rüçhan Adlı var. Kıskanç bir sevgili olan Adlı, öpüşme sahnelerinden jenerikte adının en başta yazmasına kadar bir dizi kurallar bütünün ortaya çıkmasında etkili olduğu söylenir.

Ömrünün sonuna kadar...

Türkan Şoray'ın Rüçhan Adlı aşkı, güzel oyuncunun Cihan Ünal'la dünyaevine girmesiyle son bulur. Şoray, Ünal'dan boşandıktan bir süre sonra Bebek'teki o meşhur villasında yaşamaya başlar. Burası, Şoray'ın isteği üzerine daha yapım aşamasındayken bir kısmı Rüçhan Adlı'ya devredilen villa olarak bilinir. İkili, Rüçhan Adlı hayata gözlerini yumana kadar bu villada birlikte yaşar.

Sonraki Haber