Turkcell'den halka pahalı milletvekillerine ucuz tarife! İkili fiyat uygulaması

GSM operatörleri faturaları zam üstüne zam yaparken paketini yenilemek isteyenler yeni fiyatları görünce şaşırdı. Ancak vatandaşa sunulan tarife ücreti ile Milletvekillerine sunulan ücret arasında uçurum olduğu ortaya çıktı. Turkcell'den ikili tarife...

GSM operatörleri sundukları paketlere bir yılda ortalama yüzde 300 zam yaptı. Sözleşmenin yenilenmesini isteyen vatandaş faturanın 3 katı fiyatlarla karşı karşıya kaldı. Telefon operatörlerinin tarifeleri katlandıkça katlandı. Sektör temsilcileri faturaların artışındaki nedeni enflasyona bağlasa da ikili fiyat uygulaması ortaya çıktı.

1 Nisan 2024 tarihinde yürürlüğe giren yeni Mobil haberleşme hizmetleri azami ücret tarifesi yıllık yüzde 65 zamlandı. Firmalar da paketlerini yenileyerek yeni fiyatlarını müşterilerine sunmaya başladı. Taahhüt süresi biten vatandaş fahiş fiyatlarla karşı karşıya kaldı.

VATANDAŞA AYRI MİLLETVEKİLİNE AYRI FİYAT

110 bin liranın üzerinde maaş alan milletvekillerine Turkcell'den tarife kıyağı... Turkcell'in milletvekillerine sunduğu özel tarifeli paket dikkat çekti. Turkcell'in en uygun tarifesi ve gençlere özel sunduğu tarifeler bile vekillere sunulan paketin üstünde kaldı. Vatandaşa 1200 TL olan tarife Milletvekiline 286 liradan satılıyor.

Turkcell'in sunmuş olduğu paketlere baktığımızda 1 GB internet, 2 bin dakika her yöne konuşma ve 250 SMS aylık 400 TL ücreti bulunuyor. Yaşı 26’dan küçük olan gençlere özel GNÇ+ 20 GB paketinde ise 20 GB paketi her yöne 1000 dakika, her yöne 300 SMS aylık abonelik 750 TL, yıllık abonelik ise 450 TL olarak belirlenmiş. Turkcell'de kişiye özel tarife uygulaması olduğu ortaya çıktı.

50 GB internet, 3 bin dakika her yöne, 5 bin dakika grup içi konuşma 'Milletvekili 50 GB' paketini ise aylık abonelik 286,41 TL'den sunuyor.

Vatandaş için ise 50 GB internet paketli tarife aylık abonelik 1,200 TL yıllık abonelik ise 900 TL'den satılıyor.

Sonraki Haber