Türkçe’nin hakkını verelim

UNESCO Milli Komisyonunun önerisiyle 2021’in Yunus Emre Yılı ilan edilmesi ve bu kararın Cumhurbaşkanlık tarafından desteklenip görev olarak benimsenmesi heyecan verici.

Çağları aşıp bugüne ulaşan “Gelin tanış olalım / İşi kolay kılalım / Sevelim sevilelim / Dünya kimseye kalmaz” felsefi anlayışını yaşam ilkesi edinerek milletlerin vicdanının oluşmasına hoşgörü, barış, kardeşlik ve bencillikten arındırılmış yaşamsal mutluluk duygularını katan Yunus Emre’nin evrensel kişiliğine bugün de büyük ihtiyaç var. UNESCO’nun “2021 Yunus Emre Yılı” ilanı, bize bu ihtiyacı giderme fırsatı sunmaktadır.

Yetmiş iki millete aynı gözle bakmayı” öğütleyen Yunus Emre’nin insansever kişiliğine, tarihi süreçte oynadığı role, ortaya koyduğu öğretiye bütün kurumlarımızın sahip çıkması gerekiyor. “Dünya dili Türkçe” Türk dilinin Asya’yı doldurup dünyaya taşan yayılma alanı ve dillerin kökeninde taşıdığı değer göz önüne alındığında doğru bir yaklaşımdır. Hakkını vermemiz gerekir.

Uluslararası Kuşak Yol Dergisi (BRIQ) de bu yıl Sonbahar sayısını “Yunus Emre” yılına ayırdı. Hazırlanan dosyada, yükselen Asya Çağında, Türk ve İslam karakterli ülkeler başta olmak üzere Rus, Fars, Arap, Çin, Hint halkları arasında, küreselci emperyalizmin kültürel saldırılarına karşı Yunus Emre’nin yeri ve önemi, evrensel boyutlarıyla ele alınacak. Yunus Emre yılı Türk Dünyasına ve insanlığa kutlu olsun.

Sonraki Haber