Türkiye 725’incisi Enes uzayı seçti

Üniversite giriş sınavlarında en tepede tıp fakülteleri yer alır, onlar arasında da Hacettepe, İstanbul, Ankara ve İzmir birbirini takip eder. Boğaziçi, Koç, ODTÜ, İTÜ mühendislikler de çeşitli seviyelerde başrollerini oynarlar. Enes hiçbirini düşünmedi. Çocukluk hayali uzayı ve gökyüzünü seçti

2023 yılı YKS yerleştirme sonuçlarına göre 544,816 (SAY) puanla Türkiye 725’incisi olan Enes Efe, Eskişehir Teknik Üniversitesi (ESTÜ) Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Pilotaj Bölümünü seçti. Rektör Prof. Dr. Adnan Özcan, Enes Efe ve ailesini makamında kabul etti. Rektörlük Ofisi'nde gerçekleşen kabulde, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yunus Özdemir ve Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Sinem Kaahvecioğlu da hazır bulundu.

ÇOCUKLUK HAYALİ

Enes Efe Eskişehir Teknik Üniversitesi’nin bir öğrencisi olmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti ifade ederken, “Çocukluk hayalim pilot olmaktı. Yıllardır bunun için çalıştım ve sonunda hayallerime kavuştum. Yerleştirme sonuçlarının açıklanmasından sonra ilk tercihim olan Eskişehir Teknik Üniversitesi’ne yerleştiğimi öğrenince mutluluğum daha da arttı. Hem ülkemizin Pilotaj Bölümü olarak en iyi donanım ve olanaklarına sahip olan bir fakültede eğitim görecek olmak hem de bir öğrenci şehri Eskişehir’de eğitimime devam edecek olmam beni oldukça heyecanlandırıyor” dedi.

ÜCRETSİZ PİLOTAJ EĞİTİMİNDE TEK

Rektör Prof. Dr. Özcan ise, “Havacılık eğitiminde öncü bir kurum olarak, Türkiye’de ücretsiz pilotaj eğitimi veren tek devlet Üniversitesiyiz. Pilotaj eğitimlerinde kullandığımız 11 uçaklık filomuz var. Bugüne kadar 500'ün üzerinde öğrencimiz havayolu pilotu lisansı alacak düzeyde eğitim almıştır. Program, YKS'de yüksek başarı gösteren öğrenciler tarafından tercih edilmektedir. Bu yıl YKS ile Programa kabul edilen en yüksek ve en düşük puanlı öğrencilerin başarı sıralaması 725 ve 1632’dir. Üniversitemiz YKS sonucu esas olmak üzere bu eğitimi karşılama imkânı olmayan öğrencilerimizin de havayolu pilotu olma hayallerini gerçekleştirmelerine imkân sunmaktadır. Ayrıca Üniversitemiz yüksek akademik başarılarıyla öne çıkan gençlerimizi ileride havayolu şirketlerinin yönetici kademelerine taşıyarak, havayolu sektörünün iyi yöneticilere sahip olmasına da katkı sağlamaktadır.” dedi.

HAVAALANI SAHİBİ TEK ÜNİVERSİTE

Eskişehir’in havacılıkta özel bir yeri var.

Rektör Özcan, “Öğrencimizi ve ailesini tebrik ediyoruz. Hayal etmek çok önemli, ama bu hayali gerçekleştirebilmek çok daha önemli. Dünyada uluslararası havaalanına sahip tek üniversite olan Üniversitemizde, kendi uçaklarımızla kaliteli bir eğitim alacak öğrencimiz bu semalarda uçuyor olacak.” Dedi. Eskişehir Teknik Üniversitesi kendi havaalanına sahip tek üniversite. Başka ilkleri ve özgün eğitimine ilişkin verilen bilgiler ise özetle şunlar:

Eskişehir, sivil havacılığa nitelikli insan kaynağı yetiştiren lisans ve lisansüstü programlara sahip Üniversiteleri, sivil ve askeri havacılık anlamında prestijli sanayi ve bakım kuruluşları, havacılık eğitim merkezleri ve askeri ve uluslararası sivil havalimanları ile birlikte ülkemizdeki havacılık kümelenmesine ciddi bir örnek teşkil ediyor.

Eskişehir Teknik Üniversitesi (ESTÜ), Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi (HUBF), 1986 yılından itibaren sivil havacılık sisteminin ana alanlarında (Pilotaj, Hava Trafik Kontrolü, Havacılık Yönetimi, Uçak Gövde ve Motor Bakım ve Havacılık Elektrik ve Elektroniği) eğitim faaliyetlerini sürdürmekte olup, bugüne kadar sivil havacılık sektöründe görev yapmak üzere binlerce nitelikli mezun vermiş, bu sayede Türk Sivil Havacılığının gelişimine önemli seviyede katkı vermiştir. Üniversite, sahip olduğu hava aracı filosu, yetkili bakım merkezi ve uluslararası Hasan Polatkan Havalimanı gibi önemli ekipman ve altyapı olanaklarına ilaveten akademik ve öğretmen pilot kadrosu ve tecrübesiyle çeşitli kurum ve kuruluşlara da eğitim sağlıyor.

Sonraki Haber