Gençler görevde: Depremzedelerle aile gibi olduk

10 ilimizi etkileyen depremlerin ardından depremzedeler için kurulan çadır kentlerin ve erzak depolarının sorumluluğunu alan Türkiye Gençlik Birliği (TGB) çalışmalarına devam ediyor.

Aylin Kum, Ahmet Saral

Tek tek çadır kentlerdeki aileleri ziyaret eden TGB’li gençler ailelerin ihtiyaç listesini hazırlıyor. Depolarda hazırlana koliler düzenli bir şekilde ailelere teslim ediliyor.

Hatay’ın Antakya ilçesine bağlı Atatürk Parkı'nda kurulan çadır kentin de yine sorumluluğu TGB üyelerinde. Aydınlık’a konuşan gençler artık çadır kentlerde yaşayan ailelerle aile gibi olduklarını, artık birlerine isimleriyle seslendiklerini anlattılar. Özellikle 6,4 büyüklüğündeki depremin ardından hem şehirlerde hem de köylerde çadır ihtiyacı olduğunu belirttiler ve ihtiyaçları sıraladılar.

‘ARTIK İSİMLERİMİZLE SESLENİYORUZ’

TGB Genel Sekreter Yardımcısı Aylin Kum, bölgedeki çalışmalarının ayrıntılarını anlatarak şöyle konuştu:

“Türkiye Gençlik Birliği olarak şu an Hatay'da yaklaşık 100 arkadaşımız çalışmalara destek oluyor. Burada ve eski hayvan pazarında arkadaşlarımız çalışmalarını sürdürüyorlar. Çadır kentlerde Türkiye'nin her yerinden gelen yardımları ihtiyaçlar doğrultusunda dağıtıyoruz. İhtiyaçları en doğru şekilde ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak bizim buradaki en önemli görevimiz. Çadır kentler birbirine yakın olduğu için mutlaka arkadaşlarımızla gün içinde görüşüyoruz.

“Çadır kentlerde artık aile gibi olduk. Burada depremzedelerin ihtiyaçlarını karşılarken artık birbirimize isimlerimizle sesleniyoruz.

“Hala ihtiyaç devam ediyor. Biz birçok çadır kente mutlaka yardımlarımızı götürüyoruz. Emek gücümüzü seferber ediyoruz. Fakat AFAD’la görüşmelerimiz sonucunda hala çadır kentlerdeki ihtiyacın devam ettiği yönünde bilgiler alıyoruz yetkililerden.

‘GÖNÜLLÜ OLUN’ ÇAĞRISI

“İhtiyacı giderebilmek için de buradan bütün arkadaşlarımızı çadır kentte bu emek gücüne davet ediyoruz. Arkadaşlarımızda ve buraya gelen gönüllülerde bir an boşa düştüğümüzde yeni iş gelsin de onu yapalım heyecanı var. Eminim ki bu durum evlerinde şu an bizi izleyen arkadaşlarımızda da var. Hepimiz bir şeyler yapmak istiyoruz. Bunu belirtmek istedim.

‘HİJYEN SORUNLAR VAR’

“Yani hijyen konusunda belli sorunlar var. Özellikle de tuvalet konusunda. Biz de bu konuyu sürekli yetkililere hızlıca çözülmesi için bildiriyoruz. Çadır noktasında da bazı problemler var. Hayvanları olduğu için köyünü bırakmak istemeyen insanlar var. Tabii afetzedeleri olabildiğince çadır kentlere yönlendirmeye çalışıyorlar toplam iletişimi sağlayabilmek adına fakat herkes de çadır kentlere yerleşemiyor. Çadır kentlere dışarıdan gelen çok fazla talep gördüm. Onlara da mutlaka muhtarlıklar aracılığıyla ulaştırmaya çalışıyor. Fakat hala yetersiz…”

EN BÜYÜK İHTİYAÇ ÇADIR

TGB Denizli İl Başkanı Ahmet Saral’da ise bölgedeki ihtiyaçlara yönelik şu bilgileri verdi:

“Buradaki çadır kentte, depolarda sorumlu olduk. Bütün çadırlarımızı dolaşıp depremzedelerle sohbet ediyoruz, ihtiyaçlarını öğrenip o ihtiyaçları sınıflandırıp vatandaşlara ulaştırıyoruz.

“Burada sistem yavaş yavaş oturuyor. Mesela elektriğimiz jeneratörle sağlanıyordu, şimdi belediye ekipleri doğrudan elektrik çekecekler. Çalışmaları sürüyor. Altyapı çalışması oluyor. Sağlık Bakanlığının gönderdiği ekiplerimiz doğrudan hastalarla ilgileniyor.

“Özellikle köylerde yaşayan insanların çadır ihtiyacı çok fazla. 6,4’lük depremin ardından insanlar arabalarda yatmaya başladı. Köylerde hayvanlarını bırakamayan vatandaşlarımız için çadır gönderilmesi gerekiyor.”

Sonraki Haber