Gençlik kararını verdi: Düşlediğimiz Türkiye için imzamız Perinçek'e

Türkiye Gençlik Birliği, Vatan Partisi Genel Başkanı Dr. Doğu Perinçek’in cumhurbaşkanı adaylığı için başlatılan 100 bin imza kampanyasına destek verdi. Çalışmalarını hızlandıran gençler, herkesi imza vermeye çağırdı.

Türkiye Gençlik Birliği (TGB), Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in cumhurbaşkanı adaylığı için gençlere imza verme çağrısında bulundu. “Türk gençliğinin özlediği Türkiye’nin seçeneği seçimlerde temsil edilmeli, Doğu Perinçek Cumhurbaşkanı adayı olmalı” diyen TGB, Perinçek’in adaylığına destek verdi.

Aydınlık’a konuşan TGB’li gençler, Doğu Perinçek’in neden aday olması gerektiğini madde madde anlattı.

Gençlere gerçek çözümü Perinçek’in sunduğunu ifade eden TGB’liler, Türkiye’yi liyakatli kadrolarla yönetecek, kaynakları faizciye, tefeciye değil; yatırım, istihdam, üretime aktaracak ve gençleri iş sahibi yapacak tek liderin Doğu Perinçek olduğunu söylediler.

‘GENÇLERİ UYUŞTURUCUYA İTEN SİSTEMİ YIKACAK ADAY’

Van’da yaşayan gençler, Türkiye’nin geleceğini yaratacak gençliği öncelediği için Doğu Perinçek’in cumhurbaşkanı adayı olmasını istediklerini söylediler.

Diyar Karagülle / Van:

“Gençliğin hayallerini gerçekleştirecek, gençliği düşünen ve gençliğe gelecek vaat eden bir cumhurbaşkanı istiyoruz. Hem gençlik hareketine liderlik etmiş hem de vatansever bir gençlik yetiştirmiş Doğu Perinçek cumhurbaşkanı adayı olmalıdır. Bu yüzden benim adayım Doğu Perinçek.”

Sibel Cavak / Van:

“Gençlikle ilgili kaygısı olmayan, gençleri düşünmeyen bir lider Türkiye’yi yönetemez. Gençleri uyuşturucuya, teröre, işsizliğe terk eden bu sistemi ancak programlı şekilde çözülebilir. Terörün kökünü kazıyacak, gençleri uyuşturucu belasından kurtaracak, en önemlisi de gençleri iş sahibi bir lider bizim cumhurbaşkanı adayımız olabilir. Onun için gençliğin tek adayı Doğu Perinçek’tir.”

‘LİYAKATİ GETİRECEK’

Akdeniz Üniversitesi öğrencisi Fitnat Yiğit, Doğu Perinçek’in başarılarından bahsederek, “Hepimizin konuştuğu, Türkiye'nin başına bela edilen Ermeni Soykırımı yalanını bitirdiği için, birçok kişi HDP’nin mecliste olmasına göz yumup görüşmeler yaparken mecliste olmasına izin vermeyip terör partisini kapatacağım dediği için, gençliği vitrin süsü olarak kullananlara karşın oyun konsollarını değil gençliğin sorunlarına çözümler ürettiği için, koltuk peşinde koşanların karşısında durup yolsuzluk mahkemesi kurup liyakatı sağlayacağı için adayım Doğu Perinçek.” şeklinde konuştu.

‘TÜRKİYE İÇİN MÜCADELE EDEN ADAYA İMZA VERECEĞİM’

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi öğrencisi Leman Aliyeva, Cumhurbaşkanı adayının esaslı bir program sunması gerektiğini söyledi ve şunları ekledi:

“Bir cumhurbaşkanı adayının en büyük kaygısının Türkiye’nin geleceği olması gerekir. Türkiye’nin içinde olduğu zorluklar ortada. Bu zorlukları günü kurtarma peşinde olan, çözümü Amerika’nın planlarında yer edinmekte arayan kimseyle aşamayız. Bugün köklü çözüm olacak esaslı programı sunan, ülkesi için canını dişine takmış bir lider cumhurbaşkanı olmalı. Bu nedenle Dr. Doğu Perinçek’in cumhurbaşkanı adayı olması için gereken 100 bin imza için bir imza da ben veriyorum.”

Nil Sevil Uçar / Antalya:

“Doğu Perinçek'i dinleyene kadar önümüzde sadece iki seçenek olduğunu düşünüyordum. Bir tarafta 20 yıldır ülkeyi yöneten iktidar diğer tarafta da muhalefet partileri. İki tarafın da söyledikleri beni ikna etmiyordu. İki taraf da gençleri siyasetin öznesi yapmaktan uzak. Biz siyasetle uğraşırız siz kendi işinize bakın diyor ama ben öyle düşünmüyorum. Gençliğin siyasetle ilgilenmesi gerektiğini düşünüyorum. Tam bu noktada Doğu Perinçek'in gençliğe biçtiği rolü ve verdiği önemi gördüm. Tıpkı Atatürk gibi ülkeyi gençlere emanet ediyor ve partisinin her kademesinde gençler var. Partisini gençlerle birlikte yönetiyor. Bu sebeple Doğu Perinçek'in Cumhurbaşkanı adayı olması gerektiğini düşündüm ve ben de imza vereceğim”

‘SİSTEMİ DEĞİŞTİRECEK ADAY’

Özer Çelik / İzmir:

“Ege Üniversitesinde okuyorum. Önümüzdeki seçimlerde ikinci kez oy kullanacağım ve bu seçimlerin bizim için artık bir dönüm noktası olmasını istiyorum. Türkiye'nin içerisinde bulunduğu bu çıkmazdan Doğu Perinçek'in önderliğinde çıkabileceğimizi programını açıp okuyan herkes görebilir. Türkiye’nin içine sıkıştığı sistemi ancak Doğu Perinçek değiştirebilir. Ben de bu yüzden arkadaşlarım ile birlikte 22 Mart günü ilçe seçim kuruluna giderek imza vereceğim. 100 bin imzanın toplanması için de arkadaşlarımız ile birlikte çalışma yürütüyoruz.”

‘HDP’Yİ KAPATACAK LİDER BENİM ADAYIMDIR’

Bursa Tophane Endüstri Meslek Lisesi öğrencisi Muhammed Emre Karakoyunlu, Doğu Perinçek’i HDP’nin kapatılması için mücadelesinden dolayı desteklediğini söyleyerek şunları ifade etti:

“Doğu Perinçek’in HDP’nin kapatılması için faaliyet gösteren bir lider olduğunu hepimizin hatırlaması lazım. En önemlisi de seçmeni iki aday arasında sıkıştırmaya çalışıyorlar. Aynı zamanda oy potansiyeli üzerinden algı yaratıyorlar. Oysaki demokratik bir ülkede yaşadığımızı hatırlayarak iki aday arasında sıkışan seçmene bir seçeneğinin daha olduğunu hatırlatmamız lazım. Cumhuriyet devriminin düşüncesini taşıdığı ve bunu yaşatacağı için ben Doğu Perinçek’i destekliyorum.”

‘Yalnızca PERİNÇEK GENÇLERE İŞ VERECEĞİZ DİYOR’

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi öğrencisi Ecem Teke:

“Milletimizin sorunlarının çığ gibi büyüdüğü bir süreçteyiz. Okuduğumuz okullarda, ileride çalışacağımız işyerlerinde liyakatsız Türk gençliği artık liyakatın, istihdamın, üretimin ve her alanda tam bağımsızlığın hakim olduğu bir Türkiye istiyor. Bir yana bakıyoruz ilk arabanızda indirim yapacağız diyorlar, bir yere bakıyoruz internet paketi veriyorlar. Ama biz okuduğumuz bölümlerden mezun olduktan sonra iş sahibi olmak istiyoruz. Bizim bu talebimize baktığımızda çözümler sadece Doğu Perinçek'te. Gençliğimiz ve geleceğimiz için Doğu Perinçek Cumhurbaşkanı adayı olsun istiyoruz.”

“Selçuk Üniversitesinde Uluslararası İlişkiler bölümü öğrencisi olan Ahmet Yücel Savaş ise 100 bin imza toplamanın demokrasi önünde bir engel olduğunu söylerken Doğu Perinçek’e imza vermenin bir görev olduğunu da hatırlatıyor.

“Demokrasi kelime anlamı olarak siyasal denetimin doğrudan doğruya halkın ya da düzenli aralıklarla halkın özgürce seçtiği temsilcilerin elinde bulunduğu, toplumsal ve ekonomik durumu ne olursa olsun tüm yurttaşların eşit sayıldığı yönetim biçimi anlamına gelmektedir fakat şu an Türkiye’de seçim sistemine baktığımız zaman seçilme hakkını kullanmak isteyen her vatandaşın aynı koşullarda yarıştığını göremiyoruz. Gerek meclisteki partilere verilen destekler yüzünden ekonomik koşullar gerek de meclis dışındaki partilerim seçime girmesinin önündeki 100 bin imza gibi kanuni engeller demokrasiyi kısıtlıyor. Demokrasinin önemini ise anlatmaya gerek yok bu yüzden Türkiye Gençlik Birliği demokrasiye büyük bir katkıda bulunuyor, HDP Kapatılsın, Mavi Vatan gibi kampanyalarımızın ve daha birçok fikrimizin benzediği Dr. Doğu Perinçek'e 100 bin imza veriyor. Bu verdiğimiz imzalar ile Türkiye'nin daha demokratik daha özgür ve daha aydınlık olması dileği ile.”

‘EMPERYALİZMİN DİŞ GEÇİREMEDİĞİ LİDER’

Medeniyet Üniversitesinde öğrenci Gaye Sude Kocabey, zorluklarla mücadele eden bir lider olduğu söyleyerek şöyle konuştu:

“NATO’nun Türkiye için bir tehdit olduğunu, her daim sırtından vurduğunu anlattı, yazdı, akabinde çözümler üretti. Terörle mücadeleye tüm gövdesiyle girdi. 50’den fazla esere sahip olan Sayın Perinçek, emperyalizmin diş geçiremediği, sindiremediği bir lider olarak, ülkesini emperyalizmden uzaklaştırmak için uğraştı. Türkiye düşmanlarına inat, bu çağrıya kulak verelim.”

‘ÇÖZÜM SUNAN LİDER’

Mardin’de yaşayan Ahmet Aydemir, Doğu Perinçek’in diğer adaylardan farklı olarak sorunlara programlı çözümler sunduğu için imza vereceğini söyledi.

“Sayın Dr. Doğu Perinçek her zaman ülkemizin karşılaştığı sorunlara çözüm arayan; çiftçinin, sanayicinin, işçilerin, gençlerin yanında olan bir partinin lideri. Sayın Perinçek’i diğer adaylardan onu ayıran en önemli özelliği sorun karşısında şikayet etmek yerine sorunu halletmek için çözüm arayışlarına girmesidir. Diğer ülkelerle çok iyi ilişkileri olup bu ilişkilerin ülkemize çok güzel şeyler kazandıracaktır.”

‘PERİNÇEK’İ CUMHURBAŞKANI ADAYI YAPACAĞIZ’

Türkiye Gençlik Birliği Genel Başkanı Kayahan Çetin, 2023 Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel Seçimlerinin önemini anlatarak şu değerlendirmede bulundu:

“Alelade bir seçime gitmiyoruz. Önümüzde ciddi zorluklar, tehditler var. Dans şovları, bol keseden vaatler seçiminde değiliz. 15 Mayıs günü seçimler bittiğinde de o zorluklar ortadan kalkmış olmayacak, daha da ağırlaşmış şekilde önümüzde duracak. Ekonomide 1980'den bu yana bizi borç batağına batırmış bir sistemin krizi, güvenlikte ABD-İsrail ve NATO'nun güneyimizde terör devleti kurma çabası, Yunanistan'ı ateşe sürmeye hazır bekletmesi, Türkiye'deki seçim sürecine yönelik kanlı senaryoları ve depremin getirdiği zorlukların hepsi önümüzde duruyor olacak.

“Bize zorlukları yenecek bir lider lazım. Zorluklara meydan okuyacak, bu sistemin darboğazından bizi çekip çıkaracak bir seçenek lazım. O isim de Sayın Doğu Perinçek'tir. ‘Bu seçimlerde biz de varız, çünkü Doğu Perinçek var.’ dedik. Çünkü Doğu Perinçek zorlukları yenme ustası. Silivri’de yenmiş, “Ermeni Soykırımı yalanında yenmiş, 15 Temmuz’da yenmiş. Gladyo’nun, FETÖ'nün, NATO'nun tertiplerini bozarken yenmiş.

“Şimdi önümüzde yığınla sorun varsa, gençlerin özlediği Türkiye'nin, Tam Bağımsız Türkiye'nin de temsil edilmesi, bu seçim yarışında olması lazım, Doğu Perinçek'in cumhurbaşkanı adayı olması lazım.

“Gençlerin iş ve gelecek sahibi olduğu bir Türkiye'yi nasıl kuracağız? Parasız eğitimin her haliyle hayata geçtiği, eğitimle üretimin beraber planlandığı bir Türkiye'yi nasıl kuracağız? Kim devletçilik diyor? Kim planlı ekonomi diyor? Kim Atatürk ekonomisini 21. yüzyıl koşullarında yeniden canlandıracağız diyor? Yalnızca Doğu Perinçek.

“Bankaların fahiş faiz kârlarına akan, neoliberal sistemin Türkiye’ye ihanetiyle Türk emekçisinin, sanayicisinin alın teriyle Türkiye'de kazanılmış ama kıyı bankalarında, İsviçre bankalarında yatan 300 milyar doları Türkiye’ye getirip yatırım ve istihdam için kullanacağım diyen kim var?

“Bu sistem bizi işsiz bırakıyor, geleceksiz bırakıyor, üniversiteyi işsizlik erteleme kurumu haline getiriyor. Bu neoliberal sistemi sanık sandalyesine oturtacağım diyen kim var?

“Terörün hiçbir türlüsüne geçit yok, HDP kapatılsın, mecliste terörist olmaz diyen kim var?

“Yalnızca Doğu Perinçek var. Vatanseverlerin, milliyetçilerin, Atatürkçülerin seçeneğini seçimlere taşıyacağız, Doğu Perinçek'i Cumhurbaşkanı adayı yapacağız.”

Sonraki Haber