Türkiye Kamu-Sen: En güzeli Marşımızı okumak

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, TBMM Başkanı Mustafa Şentop’un 23 Nisan çağrısına destek vererek, 'Milli ruhun, milli bir kimlikle hemhal olduğu günde milli marşı okumak en güzelidir' dedi.

TBMM Başkanı Şentop’un 23 Nisan çağrısı, toplumun her kesiminde karşılık buldu. Demokratik kitle örgütleri, hukukçular, siyasi partiler, meslek örgütleri ve sendikalar, Meclis Başkanının açıklamasına destek verdi. Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci de, 23 Nisan'da ellerinde Türk bayraklarıyla evlerinin balkonlarından saat 21.00'da İstiklal Marşı'nı okuyacaklarını söyledi. Konuyla ilgili Aydınlık’a konuşan Kahveci, "Türk tarihinin önemli dönüm noktalarından biri de TBMM’nin açılmasıdır. TBMM’nin açılması milli mücadelenin ete kemiğe bürünmüş hali, istiklal için varlığını ortaya koyan Türk milletinin tabiri caizse tek yumruk olarak kenetlenip bir araya gelmesinin sembolüdür. Bu yüzden milli ruhun, milli kimliğimizle hemhal olduğu TBMM’nin açılışının 100. yılı bizim için önemli ve özeldir" ifadelerini kullandı.

'BİZ DE BALKONLARDA OLACAĞIZ'

Koronavirüs salgını nedeniyle toplu halde bulunmanın olumsuz sonuçlar yaratabileceğini kaydeden Kahveci, şöyle devam etti: “TBMM’nin kuruluşu olan 23 Nisan’ı çocuklarımızın sevinçle okullarında bayram olarak kutlayacağı, bizim de gururlanacağımız 100. yıla yakışan törenlerle yaşamak isterdik ama koronavirüs salgını buna mani oldu. TBMM Başkanımızın 100. yıl kutlamasında 23 Nisan saat 21:00’de herkesin evinin balkonunda İstiklal Marşı okuması çağrısını farkındalık ortaya koyma adına önemli görüyoruz. Milli ruhun, milli bir kimlikle hemhal olduğu günde milli marşı okumak en güzelidir. Biz Türk milletinin, Türk devletinin tarafındayız. 23 Nisan’da biz de balkonlarda olacağız. Türk milletinin her bir ferdinin de aynı hassasiyeti göstereceğini inanıyor, devletimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere tüm şehitlerimizi, gazilerimizi ve isimsiz nice kahramanlarımızı bir kez daha rahmetle anıyor, şükranlarımı sunuyorum."

CHP’Lİ 11 BELEDİYE BAŞKANI: ŞENTOP'UN ÇAĞRISI İÇİN BİZ DE ÇALIŞCAĞIZ

CHP’li Büyükşehir Belediye başkanları dün video konferans yoluyla yaptıkları toplantıdan sonra koronavirüs salgını ile mücadele konusunda yapılması gerekenlerle ilgili altı maddelik bir bildiri yayınladı. Bildiriyi Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfi Savaş imzaladı. Bildiride yerel yönetimler için ekonomik tedbirler talep edildi. 23 Nisan'a ilişkin de şu ifadelere yer verildi: “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 100. Yılı gibi, milli değerlerimize sıkıca tutunacağımız çok önemli bir güne yaklaşıyoruz. TBMM Başkanımız Sayın Mustafa Şentop tarafından başlatılan kampanya ile 23 Nisan akşamı saat 21.00'de evlerimizden ve balkonlarımızdan hep birlikte İstiklal Marşımızı okuma çağrısında bulunuyoruz. 11 Büyükşehir Belediyesi, 100. yılında 23 Nisan’ın evlerde en coşkulu şekilde kutlanması için çalışacağız.”

İMAMOĞLU 20.00 ÇAĞRISINDAN DÖNDÜ

Tüm kesimlerden 21.00'de İstiklal Marşı okuma çağrısı yapılırken İBB Basın Danışmanlığı 10 Nisan günü 23 Nisan programını duyurmuştu. İmamoğlu başkanlığındaki İBB “Türkiye geneline” 20.00'de camlarda İstiklal Marşı okuma çağrısı yapmıştı. Toplumun birliğine yönelik bu çağrı tepki çekmişti.

EĞİTİM-İŞ ANKARA 1 NO'LU ŞUBE BAŞKANI KAÇAN:'MİLLİ MÜCADELE RUHUYLA!'

Eğitim-İş Sendikası Ankara 1 No'lu Şube Başkanı Turgay Kaçan da, Şentop'un çağrısına destek açıklaması yaptı. Turgay Kaçan, Türkiye'nin bir yandan 'Vatan Savaşı' verdiğini, bir yandan da dünya ölçeğindeki salgına karşı, başta sağlık emekçileri olmak üzere kahramanca, destansı bir mücadele yürüttüğünü hatırlattı. Bu koşullarda, milli egemenlik kutlamalarının büyük önem taşıdığını kaydeden Kaçan, şöyle konuştu: "TBMM Başkanı sayın Mustafa Şentop'un çağrısı son derece anlamlı ve yerindedir. Bu çağrının gereği olarak başta belediye ve cami hoparlörlerinden, ulusal ve yerel yayın yapan televizyon ve radyolardan İstiklal Marşımız okunmalı, bağımsızlık bayrağımız yukarıya kaldırılmalı, ekranlar Atatürk posterleri, 100. yıla özel yazı ve görsellerle şenlendirilerek, tüm kurumlarımız devrimci meclisimizin 100. yılını halkımızla birlikte kutlamalıdır. Herkesi 23 Nisan 2020 günü saat 21.00'da ellerinde bayraklarıyla, balkonlara, camlara çıkmaya, milli mücadele ruhuyla gür bir sesle İstiklal Marşımızı okumaya davet ediyoruz."

Sonraki Haber