‘Türkiye NATO’dan ayrılırsa dünya barışı daha yakın olacak'

İsviçre Komünist Partisi NATO ile ilgili açıklamalarda bulundu

Genel Sekreter Massimiliano Ay imzası ile yapılan açıklamada, “Türkiye’nin çok kutuplu bir dünyanın doğuşuna engel olmak isteyen bu emperyalist örgütten çıkması için başlatılan kampanyayı coşkuyla karşıladık” denildi. Ay açıklamasında şunları ifade etti:

“İsviçre Komünist Partisi, mevcut tarihsel aşamanın önceliğinin NATO'nun zayıflaması olduğunu" düşünüyor.

Türkiye'den Vatan Partisi'nin başlattığı kampanya ile ilgili "Türkiye’nin çok kutuplu bir dünyanın doğuşuna engel olmak isteyen bu emperyalist örgütten çıkması için başlatılan kampanyayı coşkuyla karşıladık." denildi.

İsviçre olarak resmiyette tarafsızız, ancak silahlı kuvvetlerimiz giderek NATO'ya bağımlı hale geliyor ve subaylarımız Amerikalılar tarafından eğitiliyor. İsviçreli milliyetçiler güya NATO'ya karşı çıkıyorlar ama gerçekte onların her istediğini kabul ediyorlar. Biz devrimciler ise bu yabancı ülkelere bağımlılığa karşı mücadele ediyoruz.

Türk hükümeti 15 Temmuz’dan gerekli dersi almalıydı: NATO darbe girişimini destekledi, ancak Türkiye, kendi millî çıkarlarına da aykırı olarak, Avrasya'ya savaş getirmek isteyen bu örgütün parçası olmaya devam ediyor. Türkiye NATO'dan ayrılırsa dünya barışı daha yakın olacak!

İsviçre'den çok sayıda imza toplayacağınızı umuyoruz: Türk halkının Atlantik sistemine ve silahlı kanadına isyan etmesi, bağımsızlık ve barış özlemindeki herkes için önemli bir işaret olacaktır.”

Sonraki Haber