‘Türkiye seçkin kulübe girmeye hazırlanıyor’

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın uzay görevi dünya basınında da yer aldı. Uluslararası gazeteler fırlatmaya ilişkin şu ifadeleri kullandı: CNN International: 'SpaceX, ilk Türk astronotu fırlattı. Aralarında Türkiye'den ilk astronotun da bulunduğu bir grup Avrupalı astronot uzaya çıktı.'

New York Times, Gezeravcı'nın, ilk Türk astronotu olarak ülkesinde gelecek nesillere ilham kaynağı olmayı umduğuyla ilgili ifadelerine yer verildi.

İngiliz Reuters haber ajansı, "Türkiye'nin ilk astronotunun dahil olduğu mürettebat uzay istasyonuna uçtu" diye yazdı. Haberde, "Türkiye, Alper Gezeravcı'yı göndererek UUİ'nin konuk ülkeleri arasında seçkin ve büyüyen bir kulübe girmeye hazırlanıyor." denildi.

Times of India: "ISS'ye giden ülkeler arasına katılmayı hedefleyen Türkiye, ülkenin ilk insanlı uzay uçuşunu gerçekleştirmek üzere 44 yaşındaki Türk Hava Kuvvetleri gazisi Alper Gezeravcı'yı istasyona gönderdi."

Alman Deutsche Welle: "Türkiye'nin ilk astronotu özel uçuşla ISS'ye gitti" başlıklı haberinde, "Alper Gezeravcı, uzaya çıkan ilk Türk vatandaşı oldu."

İngiliz Daily Mail: "Türkiye'nin ilk astronotu da dahil olmak üzere tamamı Avrupalı ​​bir mürettebat, Perşembe günü SpaceX roketiyle Uluslararası Uzay İstasyonu'na (ISS) başarıyla yolculuğa çıktı."

Associated Press: "SpaceX, İsveçli ve İtalyanlarla birlikte Türkiye'nin ilk astronotunu Uluslararası Uzay İstasyonu'na fırlattı."

Yunan Kathimerini gazetesi: "Türkiye 44 yaşındaki Alper Gezeravcı ile ISS'nin konuk ülkelerinin seçkin ama büyüyen kulübüne girmeye hazırlanıyor."

South China Morning Post: "Türkiye'nin ilk astronotunu içeren ekip uzay istasyonuna uçuşa başladı."

İsrail merkezli Jerusalem Post: "Türkiye'nin ilk astronotunu içeren mürettebat uzay istasyonuna uçtu."

Fransız Le Monde: "Türkiye'nin ilk astronotu bir İsveçli ve İtalyan ile birlikte 18 Ocak Perşembe günü SpaceX Falcon roketiyle Uluslararası Uzay İstasyonu'na fırlatıldı."

Sonraki Haber