Türkiye'de kara kış kapıda! Ama kış aylarında evleri sıcak tutmak çok kolaymış...

Meteoroloji uzmanları Türkiye'de hava sıcaklıklarının bir anda 10 derecenin altına düşüneceğini açıkladı. Bunun üzerine yurttaşlar evlerini nasıl ısıtacaklarını kara kara düşünmeye başladı. İşte evin kolay ısınmasını ve soğuk havadan etkilenmemesini sağlayacak yöntemler...

Kara kış kapıda, Türkiye soğuk hava dalgasının etkisi altında kalacak. Meteoroloji uzmanları cumartesiden itibaren, Türkiye'de soğuk hava dalgasının etkisini artıracağını açıkladı. Sıcaklıklar bir anda 10 derecenin altına düşecek. Peki, evler nasıl ısınacak? Artan elektrik ve doğal gaz fiyatlarından sonra bu soru yurttaşların bir numaralı gündemi oldu. İşte evini ucuza ısıtmak, doğal gaz ve elektrikten tasarruf etmek isteyenlerin mutlaka yapması gerekenler...

1- KALIN PERDELERİ TERCİH EDİN

Kalın perdeler, özellikle kış aylarında bir numaralı kurtarıcıdır. Evin ısısını korumaya yardımcı olan kalın perdeler, rüzgarın içeri girmesini engeller. Böylelikle soğuk hava evin mevcut ısısının daha az düşmesine olanak sağlar. Eğer siz de kış aylarında doğal gaz ve elektrik faturasından tasarruf etmek istiyorsanız kalın perde kullanmayı tercih edebilirsiniz.

2- PENCERE FİTİLİ VE KAPI BANDI KULLANIN

Evin ısısının düşmesini engellemeye yardımcı olan ürünler arasında pencere fitili ve kapı bandı da ön plana çıkıyor. Bu iki ürün hem tek ve çift camlı pencerelerde hem de sürgülü cam kapılarda kullanılabiliyor.

3- PLASTİK PENCERE KİTİNE BİR ŞANS VERİN

Soğuk havanın etkisini gösterdiği kış aylarında sürgülü kapılarda plastik pencere kitlerini tercih edebilirsiniz. Pencere kiti, yine soğuk havanın evin ısısını düşürmesine engel olacak pratik araçlardan biridir.

4- KAPILARDAKİ MACUNLARI YENİLEYİN

Özellikle balkon kapılarındaki macunlar zamanla işlevini yitiriyor. Dolayısıyla kapıların macunlarının zaman içerisinde yenilenmesi gerekiyor. Ayrıca bu macunlar istediğinizde kapıdan kolaylıkla çıkar. Yani kapıya zarar vermez.

Sonraki Haber