Türkiye'nin 11. Sakin Kenti'nde bulunuyor! İşte o şelaleden eşsiz manzaralar...

Uluslararası Sakin Kentler Birliğince "Türkiye'nin 11. sakin kenti" seçilen Uzundere ilçesinde bulunan Tortum Şelalesi, kış ayına rağmen manzarasıyla mest ediyor

Türkiye'nin 11. Sakin Kenti'nde bulunuyor! İşte o şelaleden eşsiz manzaralar...

Erzurum'un güzelliklerinden biri olan Tortum Şelalesi, kış aylarına girdiğimiz bu günlerde görüntüsüyle vatandaşların ilgi odağı olmaya devam ediyor. Erzurum şehir merkezinde kar ve soğuğun etkili olmasına karşılık 106 kilometre uzaklıktaki Tortum Şelalesi’nde bahardan kalma günler yaşanıyor.

TÜRKİYE'NİN 11. SAKİN KENTİ'NDE BULUNUYOR

Şelalenin çevresinde bulunan çiftçilerin ot biçmesi ise dikkat çekiyor. Uzundere ilçesinde yer alan doğa harikası, her yıl on binlerce ziyaretçiyi ağırlıyor. Doğaseverler için muhteşem bir seyahat rotası olan Tortum Şelalesi, hem yerel halkın hem de turistlerin keyif aldığı bir doğa kaçamağı olarak popülerliğini sürdürüyor.

TORTUM ŞELALESİ YORUMLARI

"Şelale Mayıs Haziran aylarında çok daha coşkulu akıyormuş. Biz Ağustos başında gittik ama şelale hala güzeldi. İçeride yeme içme hediyelik eşya yerleri mevcut. Merdivenler ve yürüme yolları yapılmış şelalenin en alt noktasına kadar çok rahat ulaşıp şelaleyi her açıdan görebilirsiniz. Bizim acelemiz vardı. Yol üzerinde uğrayıp görülecek çok yer var. Zaman ayırıp geze geze gitmenizi tavsiye ederim."

"Türkiye'de ki en güzel şelalelerden birisi. Erzurum yolu üzerinde ana yoldan kısa bir şekilde üst kısmından girilebiliyor. Merdivenler, bir taraftan inip diğer taraftan yukarı çıkılabilir şekilde tasarlanmış. Biz suya girme imkanı bulduk. Ama dikkatli olmakta fayda var. Düşen suyun kuvvetli olduğu yerler tehlikeli. Suyun içinde taşıdığı parçaların üzerinize düşme olasılığı var. Sanırım en yükseklerden birisi bu şelale. Otopark ve giriş ücreti yok. Şelale etrafında tesisler mevcut."
Sonraki Haber