Türkiye’nin dört bir yanında Vatan Partisi eylemleri! ABD askerleri ülkelerine dönsün

Vatan Partisi üyeleri tüm yurtta Filistin için alanlardaydı, ABD ve İsrail’in protesto edildiği eylemlere vatandaşlar da destek verdi. “Yüreklerimiz Filistin’le çarpıyor.” diyen Vatan Partisi üyelerinin Adana’daki adresi İncirlik Üssü oldu.

Adana

Adana İl Başkanı Ahmet Suseven, “Filistin direnişini destekliyorsak, Türkiye’nin güvenliğini istiyorsak, siyonizmin ve emperyalizmin yenilgisini istiyorsak, AK Parti Hükümeti dış politikasını derhal değiştirmelidir.” dedi. Suseven, Filistin için, Türkiye için doğru eylem çizgisini ve somut çözüm önerilerini şöyle sıraladı:

  • Suriye ile derhal, her alanda işbirliği yapılmalıdır. Türkiye, Suriye, İran, Rusya ve Irak ortak harekâtla Suriye’nin kuzeyindeki ABD-İsrail güdümlü bölücü terörü bitirir. En önemlisi, İkinci İsrail Planına en büyük darbe vurulur. Sadece bu adım dahi, dünya dengelerini değiştirir ve Filistin’e en büyük destek olur.

Bursa

RUSYA-UKRAYNA SAVAŞI TÜRKİYE’NİN SAVAŞIDIR

  • ABD ve NATO tarafından kullanılan İncirlik ve Kürecik üsleri derhal bütünüyle Türk Silahlı Kuvvetlerimizin tam denetimine alınmalıdır. ABD ve NATO askerleri ülkelerine gönderilmelidir.

  • Yanlış Ukrayna politikasından acilen vazgeçilmelidir. Ukrayna, Karadeniz’deki Yunanistan’dır. Bugün Ukrayna Filistin’e karşı İsrail’le beraberdir. Kiev sokaklarında İsrail bayrakları dalgalanmaktadır. Bu durumda Rusya’ya dirsek atan politikalar, Ukrayna’ya ticaret kılıfı altında SİHA satanlar Türkiye’nin, en güçlü müttefikini Rusya’yı karşısına alır. Rusya, Ukrayna’da ABD-NATO’ya karşı savaşmaktadır. Bu savaş, Türkiye’nin de savaşıdır, Filistin’in de savaşıdır.

Düzce

İSVEÇ’İN NATO ÜYELİĞİ REDDEDİLMELİDİR

  • İsveç’in NATO üyeliği derhal reddedilmelidir. Bununla yetinmemeli, NATO’dan çıkmak Türkiye için artık ölüm-kalım meselesidir. Türkiye NATO’dan çıkmalıdır.

  • Batılı finans merkezlerine bağlı, iflas eden Atlantikçi borçlanma ekonomisi derhal terk edilmelidir. Londra ve New York Bankalarında para dilenmek yerine acilen Milli ve Üretimci program yürürlüğe konulmalıdır.

Eskişehir

PARALARINIZ GÜVENDE DEĞİL

  • Yurtdışına kaçırılan, halkımızın alın teriyle kazanılmış 500 milyar doları Türkiye’ye acilen getirilmelidir. Hükümet bu konuda masaya yumruğunu vurmalıdır. Bu büyük kaynağa el konulmayacak, Türkiye’de yatırıma sevk edilecektir. O paraların sahiplerine de sesleniyoruz, ABD’nin, Batılı emperyalistlerin hukuku yoktur, zorbalığı vardır. Giderek artan gerilimde, o paralarınız da emperyalist haydutluğun hedefindedir ve güvende değildir.

Sakarya

KKTC’DE DOĞRU EYLEM PLANI

  • KKTC’nin tanınması için, Türkiye gibi NATO tehdidiyle karşı karşıya olan ülkelerden başlayarak doğru strateji ve eylem planı hayata geçirilmelidir. Vatan Partisi, bu konuda Abhazya ile Ortak Bildiri imzalamıştır. Rusya, Çin Halk Cumhuriyeti, İran başta olmak üzere çok sayıda ülke doğru bir dış politikayla KKTC’yi tanıyacaktır. Abhazya KKTC’nin tanınması için kilit ülkedir. Türkiye derhal bu sürecin önünü açmalıdır. Bu adımların dünya dengelerini değiştireceğini belirten Suseven, “Bütün milletimizi, toplum öncülerimizi, kamuoyunu bu siyasetler etrafında birleşmeye çağırıyoruz. Çözüm buradadır.” dedi. Eylem boyunca, “Türkiye Suriye el ele”, “Türkiye İran el ele”, “Türkiye Rusya el ele”, “Kahrolsun siyonizm, bağımsız Filistin”, “Kahrolsun Amerikan emperyalizmi” sloganları atıldı.

SONUÇ ALMAK İÇİN MEYDANLARDAYIZ

Eskişehir Adalar Migros önünde yapılan ABD ve İsrail karşıtı eyleme Türkiye’nin Sesi Partisi (SES) İl Başkanı Kasım Karakaş ve Filistin Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Murad Elmuhandis de katıldı. Vatan Partisi Eskişehir İl Başkanı Furkan Kaplan, “ABD ve NATO tarafından kullanılan İncirlik ve Kürecik Üsleri derhal bütünüyle Türk Silahlı Kuvvetlerimizin tam denetimine alınmalıdır.” dedi. Bursa’da da eylem Şehreküstü Meydanı’nda yapıldı. Bursa İl Başkanı Dilek Çınar yaptığı konuşmada, mücadelenin başarısı ve bağımsız Filistin için, Vatan Partisi’nin doğru eylem çizgisini ve somut çözüm önerilerini anlattı. Düzceliler de belediye binası önünde toplandı. Vatan Partisi İl Başkanı Fethi Sönmez, Gazze’deki vahşete karşı lanetlemeler, kınamalar, sözlü tepkilerin yetmediğini belirtti ve “Sözün bittiği yerdeyiz. Artık harekete geçme zamanıdır. İçimizi rahatlatmak için değil, sonuç almak için meydanlardayız.” dedi.

PERİNÇEK’İN AÇIKLAMALARI RUS BASININDA YANKILANDI

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ve Vatan Partisi Genel Sekreteri Özgür Bursalı’nın, Türkiye’nin Amerika, İsrail ve NATO ilişkileri hakkında yaptığı açıklamalar Rus Basını tarafından büyük ilgi ile karşılandı. Perinçek ve Bursalı, yaptıkları açıklamalarda Türkiye’ye tehdidin ABD, İsrail ve NATO’dan geldiğini vurgulamışlar ve Türkiye’nin NATO’dan çıkması gerektiğini söylemişlerdi. Vatan Partisi tarafından yapılan açıklamalar Rus internet siteleri ve gazetelerinde geniş yer buldu. Tsargad Tv'de “Listede ABD ve İsrail: Türk partisi, Ankara'yı tehdit eden ülkeleri gösterdi” denilirken, RG.ru “Vatan Partisi Lideri: Türkiye’ye tehdit ABD, İsrail ve NATO’dan geliyor” başlığını kullandı.

Sputnik Radyo, açıklamaları “Türkiye NATO’dan ayrılmakta ısrar ediyor” ifadeleriyle duyurdu. Lentla.ru “Türk partisinin lideri Perinçek, ABD, NATO ve İsrail’i Türkiye için ana tehdit olarak nitelendirdi” denildi. Gazeta.ru “Vatan Partisi Lideri Türkiye’yi tehdit eden ülkeleri sıraladı” başlığıyla açıklamayı sunarken, SB News “Türk parti lideri: Ankara İsveç’in NATO üyeliğinin onaylanmasını reddetmeli” çağrısını paylaştı. United World internet sitesi de Özgür Bursalı'nın açıklamasını “ABD üslerinin ve gemilerinin Türkiye’de ne işi var?” başlığı ile verdi.

DENİZLİ İl Örgütü üyeleri, parti binası önünden Bayramyeri Meydanı’na ABD ve İsrail karşıtı sloganlarla yürüdü. Vatan Partisi İl Başkanı Mehmet Çobanoğlu, Cumhurbaşkanı ve Hükümet'e seslendi. Türkiye’nin ancak Vatan Partisi’nin sunduğu çözümlerle aydınlığa, refaha ve insanlık davasının zaferlerine ulaşabileceğini belirten Bayramoğlu, “Bütün Milletimizi, toplum öncülerimizi, kamuoyunu bu siyasetler etrafında birleşmeye çağırıyoruz. Çözüm buradadır. Filistin davasında sonuç almanın yolu buradadır. Gazze’ye destek buradadır. Söz, Türkiye hükümetindedir. Türkiye kaçınılmaz olarak bu siyasetleri uygulayacaktır. Vatan Partisi işte bu büyük çözümlerin partisidir.” dedi.
AYDIN’da da eylemin adresi Efeler Atatürk Kent Meydanı oldu. Açıklamayı Vatan Partisi İl başkanı Av. Zühre Genişel yaptı. Genişel, hükümete sundukları çözüm önerilerinin dünya dengelerini değiştireceğini belirterek, “ABD-İsrail güdümlü bölücü terörü bitirir. Emperyalistleri Batı Asya’dan defeder. Siyonist zulmü tarihe gömer. Filistin davasını başarıya ulaştırır.” dedi. Açıklamaya vatandaşlar da destek verdi.
ANTALYA’da Kapalı Yol girişinde yapılan eyleme vatandaşlar da alkışlarla destek verdi. Vatan Partisi Antalya İl Başkanı Serdar Üsküplü, Türk Milleti ve bütün insanlığın Filistin davasıyla beraber olduğunu belirtti, “Filistin’de İsrail siyonizmini yerle bir eden kardeş halkımızı ve hepimiz için mücadele eden kahraman kardeşlerimizi selamlıyoruz. Bugün hepimiz Filistin davasının başarısına kilitlendik. Şehitlerimizi yüreklerimize gömüyoruz. Onlara olan borcumuzu ödemek için emperyalist ve Siyonist zulmün son bulması için omuz omuza veriyoruz.” diye konuştu.
İSTANBUL İl Başkanlığı da Üsküdar Meydanı’nda Filistin direnişini desteklemek için basın açıklaması yaptı. Vatan Partisi’nin 7 maddelik çözüm önerisini bildiren İl Başkanı İbrahim Okan Özkan, AK Parti hükümetine seslenerek NATO’ya karşı cesaretli olmaya davet etti. Eylemde “Türkiye-Suriye el ele, Türkiye-İran el ele, Türkiye-Rusya el ele” pankartı açıldı. Açıklamayı takip eden Vatan Partililer de ‘Katil İsrail, katil ABD’, ‘NATO’dan çıkalım’, ‘Üslere el konsun Amerika defolsun’, ‘Kahrolsun İsrail, kahrolsun ABD’, ‘Doğu Kudüs başkentli birleşik bağımsız Filistin’ dövizlerini kaldırdı. Basın açıklamasına Üsküdar halkının da ilgisi yoğun oldu.
Sonraki Haber