Türkiye'nin en güzel seyir terasları ve cam terası

Metrelerce yükseklikte bulunmanın verdiği benzersiz hissi yaşamak isteyenler bu seyir teraslarına koşuyor! İşte Türkiye'nin en güzel cam terası ve seyir terasları listesi

Türkiye'nin en güzel seyir terasları ve cam terası

Metrelerce yükseklikte bulunmanın verdiği benzersiz hissi yaşamak isteyenler bu seyir teraslarına koşuyor! Türkiye'nin en güzel cam terası ve seyir terasları için bakınız:

KRİSTAL TERAS / SAFRANBOLU

Tarihi evleri ile adını duyuran ve Unesco tarafından miras listesine giren Safranbolu, artık Kristal Terası ile de yerli ve yabancı turistlerin dikkatini çekmekte. İncekaya Kanyonu üzerinde kurulu cam terasın yapımı 1 ay kadar kısa bire süre içerisinde gerçekleşti. 80 metre yüksekte inşa edilen cam teras, 75 ton ağırlığı kaldırabilecek güce sahip olsa da şu an için 30 kişilik gruplar halinde hizmet veriyor.

Adres: Safranbolu Karabük TR, İncekaya Cd., 78600

HATİLA VADİSİ CAM TERAS / ARTVİN

İl merkezine uzaklığı yaklaşık 12 kilometre olan cam teras, 490 metre rakımda ve Hatila Deresi’nden de 220 metre yükseklikte bulunana Hatila Vadisi Cam Teras şu an Ülkemizdeki en yüksek cam teras olma özelliğini taşıyor. Genel özellikleri ise; kaya birleşiminden itibaren en ve boy olarak yaklaşık 15 metrelik bir alanı kaplamakta. Uzunluğu 7 metre genişliği ise 7.5 metre. Toplam kapladığı alan ilse 50 metrekare.

Adres: hatila vadisi artvin cam teras, 08000 Taşlıca/merkez/Artvin

ULUBEY CAM TERAS / UŞAK

Fotoğraf: Mehmet Nurullah Aydın

Ulubey Kanyonları, Amerika’nın meşhur Arizona Eyaleti’ndeki Büyük Kanyonu’ndan sonra dünyanın en büyük ikinci kanyonudur. Ulubey Kaymakamlığı tarafından 2015 senesinde hizmete sunulan Kanyon Cam Teras Park’ta 300 metrekarelik bir kafeterya ve 135 metrekarelik camdan oluşan seyir terası bulunmaktadır. Cam teras üzerinde metrekareye düşen ağırlık ise 801.2 kg’dır. 30 mm kalınlığa sahip olan camlar kurşungeçirmez özelliktedir.

Adres: Dilaver, Eskibaş Değirmen Yolu Küme Evleri No:11, 64900 Ulubey/Uşak

ÇATAK KANYONU CAM TERAS / KASTAMONU

21 Temmuz 2017 tarihinde yapımına başlanan Çatak Kanyonu Seyir Terası ilk olarak 4 Eylül 2017 tarihinde ziyarete açıldı. Bayram dolayısı ile oldukça yoğun olan kentten ve diğer ilçelerden yaklaşık 10 bin kişi burayı 1 hafta içerisinde ziyaret etmiştir. Yaklaşık  25 ton metal, 10 ton cam ağırlığı olan teras 60 tonluk ağırlığı ile boşluk üzerinde duracak. Bu ağırlığı taşıması için arka tarafta 900 tonluk çelik ve  beton inşa edilmiştir.

Adres: 37752 Kayabaşı/Azdavay/Kastamonu

TİLLO KALESİ CAM TERAS / SİİRT

Siirt’te Tillo Kaymakamlığı ile Tillo Köylere Hizmet Götürme Birliği ve Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA)’nın ortaklaşa yürüttükleri çalışma sonucunda 11.7.2016 tarihinde hizmete açılmıştır. Toplam maliyeti 383.500 TL olup bu tutarın % 75 oranında hibe desteği Dicle Kalkınma Ajansı tarafından sağlanmıştır. Botan Vadisi’nin güzelliklerini ayaklar altına seren Tillo Vadisi Cam Terası‘nın vadiden yüksekliği 1.100 metre. Çelik konstrüksiyondan yapılan Terasın 7 metre uzunluğu ve 5 metre genişliği bulunmakta. Teras üzerinde bulunan korkulukların boyu ise 1.30 metre.

ÇANKIRI CAM TERAS / ÇANKIRI

Çankırı Kalesi’nin en uç noktasına yapılan Çankırı Cam Teras hakkında Çankırı Belediyesi resmî sitesinde şehri gören, en büyük taban alanına ve en uzun çıkmaya sahip cam seyir terası olarak bahsedilmektedir. Şehir bağlantı noktasından 100 metre yükseklikte bulunuyor. Kaya ile birleşim noktası ile en uç noktası ile arasındaki mesafe 10 metre 80 santim. Zeminde üç adet 76 metrekare yüzey alanı olan temperli 10+12+12 mm lamine cam kullanılmıştır.

Adres: Mimar Sinan, 18100 Çankırı Merkez/Çankırı

VALLA KANYONU SEYİR TERASI / KASTAMONU

Öncelikle hemen belirtelim burası bir cam teras değil. Valla Kanyonunun manzarasını size sunan tamamen demirden yapılmış bir seyir terası. Oldukça uzun bir merdiven yolu sonunda ulaşılan seyir terasından manzarayı seyretmek tarifsiz bir duygu. Keşke imkân olsa da buraya da bir cam teras yapılabilse. Ancak şimdilik zor ve engebeli yollar yüzünden yapılması pek mümkün görünmüyor. Valla Kanyonu Seyir Terası yine de ziyaret edilmesi gereken bir yer.

Adres: 37770 Muratbaşı/Pınarbaşı/Kastamonu

LEVENT VADİSİ SEYİR TERASI / MALATYA

Malatya’nın Akçadağ ilçesinde yer alıyor. Burayı önemli kılan ise, 65 milyonluk bir geçmişe sahip olmasıdır. Vadi içerisinde Neolitik çağdan kalma kalıntılara rastlamak mümkündür. Kaya oluşumları, vadi içerisindeki çukurlar, uçurumlar, bitki örtüsü ve daha fazlasının 65 milyon yıl öncesine dayandığını bilmek oldukça heyecanlı. Zaten bunu bilerek buraya gelenlerin birçoğu ekolojik yaşama merak duyanlar. Turistlik amaçlarla gelenler ise, doğaya hayran kalıyor. Eğer siz de farklı bir tatil deneyimi yaşamak isteyenlerdenseniz Levent Vadisi Seyir Terası‘nı listenize eklemelisiniz.

ABANA SEYİR TERASI / KASTAMONU

Bir işletmeye bağlı olan seyir terası Karadeniz’in mavi ve yeşili ile süslenmiş. Mükemmel bir konuma ve manzaraya sahip olan Abana Seyir Terası ziyaretçilerine eşsiz bir huzur sunmakta. Burada kahvaltı ile güne başlamak ya da kahve eşliğinde güneşi batırmak apayrı bir zevk. Mis gibi deniz kokusunu içinize çekip manzaraya karşı çayınızı yudumlamak ve tertemiz havayı içinize çekmek de cabası.

Adres: Doğu Mah. Ören Cad. No:1, 44600 Akçadağ/Malatya

Kaynak: gezilmesigerekenyerler

Sonraki Haber