Türkiye'nin kızının mezarına Türk bayrağı

Diyarbakır'da canice katledilen Narin için Türkiye gözyaşı döküyor. Narin Güran'in mezarı yapıldı, hemen yanına da Türk bayrağı dikildi

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe köyünde 21 Ağustos'ta kaybolduktan sonra 8 Eylül'de hayatını kaybettiği anlaşılan ve cenazesi derede bulunan 8 yaşındaki Narin Güran, herkesin ortak acısı oldu. 9 Eylül günü cenazesi defnedilen küçük Narinimizin mezarı da yapıldı. Her gün onlarca kişinin ziyaret ettiği Narin'in mezarına oyuncaklar, gelinlikler ve okul önlüğü konuldu. Son olarak mezar başına Türk bayrağı dikilen Narin Güran soruşturması sürüyor.

AĞABEY BARO'YA BAŞVURDU

Öte yandan Narin Güran’ın ağabeyi Baran Güran, Diyarbakır Barosu'na başvurarak müşteki olarak baro başkanlığını tayin etti. Baran Güran dilekçesinde “Fail/lerin kim olduğuna ve yakınlık derecesine bakılmaksızın, kardeşim Narin’in öldürülmesi ve cenazesinin kaybettirilmesi ile olaya dair bilgi sahibi olup da soruşturma makamlarına gerekli beyanda bulunmayan tüm sorumluların tespit edilerek cezalandırılması ve adaletin sağlanması için Diyarbakır Barosundan hukuki destek talebinde bulunuyorum” ifadelerini kullandı. Diyarbakır Barosu'ndan yapılan açıklamada da “İlk günden beri dosyayı büyük bir titizlikle takip eden Baromuz müşteki sıfatına haiz olan Baran Güran’ı temsilen soruşturma dosyasına dahil olmuştur” denildi.

Adını değiştirmek için mahkemeye başvurdu

Manisa'nın Turgutlu ilçesinde yaşayan Nevzat Temel, Diyarbakır'da kaybolduktan sonra cansız bedenine ulaşılan 8 yaşındaki Narin Güran'ın ölümüyle ilgili tutuklanan Nevzat B.'la aynı ismi taşımamak için isim değişikliği talebiyle mahkemeye başvurdu.

Sonraki Haber