Türkler en çok o ülkelerden gayrimenkul alıyor!

Türk konut yatırımcıları, iç piyasadaki olumsuzluklar ve yüksek faiz oranları nedeniyle yurt dışı gayrimenkul alımlarına yöneldi. Yurt dışında yapılan konut alımları rekor kırarken, yabancılara yapılan konut satışları ise düştü. Türklerin en çok tercih ettiği ülkeler ise belli oldu.İşte ayrıntılar..

Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) tarafından yayımlanan Doğrudan Yatırımlar Bülteni'ne göre, yurt dışında yapılan doğrudan yatırımların ikinci çeyrekte yüzde 45’i gayrimenkul sektörüne ayrıldı.

Türk yatırımcıların en çok tercih ettiği gayrimenkul alım ülkeleri arasında Rusya, Arnavutluk ve İsveç öne çıktı. ABD ve İngiltere de önemli yatırım alanları arasında yer aldı. Ancak, yabancılara yapılan konut satışları yüzde 42,8 oranında bir düşüş gösterdi ve 4.776’ya geriledi. Bu satışların 1.062’si Rus vatandaşlarına, 480’i İranlılara ve 364’ü Ukraynalılara yapıldı.

Yurt dışında yapılan doğrudan yatırımların dağılımında Hollanda ve ABD ön plana çıkarken, Hollanda’daki yatırımlar yüzde 42,9’u oluşturdu. ABD’nin yatırımlardaki ağırlığı ise geçen yıla göre 6,5 puan azalarak dikkat çekti. Özellikle Rusya, Arnavutluk ve İsveç’teki yatırımların ciddi oranda arttığı gözlemlendi. 1-2 milyon dolarlık yatırım düzeyleri, 36-60 milyon dolar aralığına yükseldi.

Sonraki Haber