Google Atatürk yanlışını düzeltti! Kampanya nihayet işe yaradı

Google arama moturu Mustafa Kemal Atatürk hakında yaptığı yanlış bilgilendirme Türkler'in kampanyası sonucu düzeltildi! Yapılan sosyal medya kampanyası nihayet işe yaradı. İşte ayrıntılar...

Türkler Google'ın Atatürk yanlışını düzeltti! Kampanya nihayet işe yaradı

Türkler Google'ın Atatürk hakkındaki yanlış bilgilendirmesini düzeltti. Google arama motorunda Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu ulu önder Mustafa Kemal Atatürk aratıldığı zaman Atamızın fotoğrafı ile beraber “Eski Türkiye Cumhurbaşkanı” ibaresi yer alıyordu fakat George Washington yazınca ise "ABD’nin kurucusu" ifadesi çıkıyordu. Durumun bu şekilde olmasından ötürü vatandaşlar tepki gösterdi ve bir kampanya başlatmıştı.

TÜRKLER GOOGLE'IN ATATÜRK YANLIŞINI DÜZELTTİ

Türkler, Atatürk hakkındaki Google'ın yapmış olduğu yanlış bilgilendirmeden ötürü bir kampanya başlattı. Vatandaşlar, Google'a "Ayıbı düzelt" başvurusu yapan vatandaşlar geri bildirim ile Atatürk'ün arama motoru üzerindeki tanımını 'Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu' olarak düzeltmesini istedi. Yapılan geri bildirimde ise "Mustafa Kemal Atatürk eskimez ve sadece bir Cumhurbaşkanı değildir. Samsun'a çıkarak, kurtuluşu başatmış Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucu lideridir" denildi.

Yapılan geri bildirimler ile kampanya sonuç verdi. Türkler Google'ın Atatürk hakkındaki yanlışını düzeltti. Google, konu hakkındaki yeni güncellemesinin ardından Mustafa Kemal Atatürk için 'Eski Türkiye Cumhurbaşkanı' ibaresini kaldırdı ve doğru tanım için 'Türkiye Cumhuriyeti'nin Kurucusu' ibaresini kullandı.

Sonraki Haber