TÜRKONFED 'Girişimde Kadın Gücü' kapsamında ziyaretlerine devam ediyor

TÜRKONFED ve İş Bankası’ndan oluşan bir heyet Girişimde Kadın Gücü projesi kapsamında Silikon Vadisi’ni ziyaret etti.

Türk İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) yürütücülüğünde Türkiye İş Bankası desteği ile düzenlenen Girişimde Kadın Gücü projesi kapsamında, oluşturulan bir heyet Silikon Vadisi’ni ziyaret etti.

Heyette TÜRKONFED ve İş Bankası ekiplerinin yanı sıra Girişimde Kadın Gücü projesinin bir önceki döneminde Silikon Vadisi ziyareti kazanan Nilus Mühendislik, Sezen Teknoloji ve Dunolia Olive Oil’in kurucusu üç girişimci kadın da yer aldı.

Kadın Sahipli İşletmeler Derneği tarafından düzenlenen panelde, TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve İş Dünyasında Kadın Komisyonu (İDK) Başkanı Prof. Dr. Yasemin Açık ile İş Bankası KOBİ ve İşletme Bankacılığı Pazarlama Birim Müdürü Nazlı Coşkun konuşmacı olarak yer aldı.

Prof. Dr. Yasemin Açık, “TÜRKONFED olarak, sorumlu işletme bilincini yaygınlaştırarak bölgesel, sektörel ve ulusal ekonomi politikalarına katkı sağlıyor, böylece ülkemizde sürdürülebilir bir iş dünyası inşa etme sürecine destek oluyoruz.” diyerek şunları kaydetti:

“Girişimciler, profesyoneller ve akademisyenlerle bilgi ve deneyim paylaşımında bulunarak, teknoloji ve inovasyon ekosistemimize katkı sağlamayı hedefledik. Ayrıca bu tür ziyaretlerin ülkemizdeki girişimci kadın sayısının artmasına ve onların güçlenmesine önemli fayda sağlayacağına inanıyoruz. Çünkü farklı ülkelerdeki kadınların karşılaştığı zorlukları ve çözüm önerilerini öğrenmek, yerel projelerimize büyük bir ivme kazandırıyor. Bundan sonra da hep birlikte girişimcilik ekosistemimizi daha da ileriye taşıyacak ve inovasyon yolculuğumuzu sürdüreceğiz.”

Nazlı Coşkun da TÜRKONFED iş birliğiyle 2021 yılında hayata geçirdikleri “Girişimde Kadın Gücü” projesiyle kadınların ekonomiye katılımını artırmayı ve bu yolda önlerine çıkan engelleri birlikte aşmayı amaçladıklarını vurguladı.

Sonraki Haber