Turşu yiyenler dikkat! Uzman isim uyardı
Turşu yiyenler dikkat. Uzman isim tarafından önemli açıklamalar geldi. Çankırı İl Sağlık Müdürü Dr. Hüseyin Sarıkaya, turşu tüketen vatandşalar hakkında şu uyarıları yaptı...
Turşu tüketen vatandaşları ilgilendiren haber uzman isim tarafından geldi. Turşu kurma sezonunun yaklaşmasıyla beraber açıklamada bulunan Çankırı İl Sağlık Müdürü Dr. Hüseyin Sarıkaya, turşu hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Turşu tüketirken nelere dikkat etmek gerekiyor? Turşu tüketiminde karşılaşabilecek riskler nelerdir? İşte yanıtı...
TURŞU YİYENLER DİKKAT
Turşu kurma sezonunun gelmesiyle birlikte bozulan turşuların tüketimi ve fazla ölçüde tüketimi ile ilgili uyarılarda bulunan Çankırı İl Sağlık Müdürü Dr. Hüseyin Sarıkaya, insan vücudunda ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceğini söyledi.
Çankırı’da, kış aylarına sayılı günler kala vatandaşlar turşularını kurmaya başladı. Turşu tüketiminde dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında uyarılarda bulunan Çankırı İl Sağlık Müdürü Dr. Hüseyin Sarıkaya, turşunun kapağının tam kapatılmaması ya da açık kalması turşunun bozulmasına sebebiyet vereceğini söyledi. Bozulan turşuların tüketiminin insan sağlığında ciddi sorunlara yol açabileceğini belirten Dr. Sarıkaya, fazla tüketildiği takdirde kalp sağlığını olumsuz etkileyebileceğini söyledi.
Turşunun fazla tüketimi, kalp sağlığını olumsuz etkileyebileceğini söyleyen Dr. Sarıkaya, “Turşunun kapağının tam kapatılmaması ya da açık kalması turşunun bozulmasına sebebiyet verir. Bozulan turşuların tüketilmesi sonucu insan sağlığını tehdit edebilir ve ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir. Turşu yapımında kullanılan tuz, yüksek sodyum içeriğine sahiptir. Fazla tüketimi, kan basıncını yükseltebilir ve kalp sağlığını olumsuz etkileyebilir. Aşırı sirke, mide asidini artırabilir. Mide rahatsızlığı olan kişiler, turşuyu ölçülü tüketmelidir. Turşu, doğru ölçüde tüketildiğinde sağlığa birçok fayda sağlayan fermente bir gıdadır. Ancak, özellikle tuz içeriği nedeniyle dikkatli ve ölçülü bir şekilde tüketilmesi önerilir” dedi.