TÜSEB Aşı Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Ateş Kara: ‘Avrupa’daki vaka artışı bize de yansıyabilir’

TÜSEB Aşı Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Ateş Kara mevsimsel geçiş döneminde olduğumuzu hatırlatarak, kapalı mekanlarda maske ve mesafeye dikkat edilmesini istedi. Kara Avrupa’daki vaka artışının yükseldiğini, bunun Türkiye’ye de yansıyabileceğini bildirdi.

Prof. Dr. Ateş Kara, bir televizyon kanalında yaptığı açıklamada vatandaşları aşı ve hatırlatma dozu konusunda uyardı. Aşıların antikor üretiminin aşı sonrası yaklaşık 6 ay sonunda büyük oranda azaldığını kaydeden Kara, “Aşıdan sonra geçen zaman uzarsa hatırlatma aşıları yapılmalı. 6 ayı geçirmeyelim. Antikorlarımız zaman içinde düşüyor. Hemen öncesinde aşı olalım. Vakaların düşmesi için aşılama ve hatırlatma aşılarının olunması şart” dedi.

Mevsim geçişi döneminde olduğumuza da dikkat çeken Prof. Dr. Kara, “Kapalı alanlarda maske ve mesafeye uymamız daha da önem kazanıyor” diye konuştu. Kara, Kovid-19’la ilgili süreç konusunda şunları söyledi:

“2022 yaz aylarını biraz daha rahat geçirebileceğimizi düşünüyorum. 2023’e doğru daha çok kış aylarında görebileceğimiz bir hastalık dönemine doğru gidebiliriz. Hastalık mevsimsel özellik kazanırsa her yıl aşı olmak gerekebilir. Avrupa’da vaka sayılarında artış eğilimi gözleniyor. Avrupa’da vaka sayıları yükselince ülkemize de yansıyor. Önümüzdeki dönemde bizde de vakaların artması muhtemel. Buna göre önlemlerimizi artırmalıyız.”

Sonraki Haber