Tutsak Traktör aranıyor

Kuyucaklı İrfan Ülkü’nün tutsak traktörü mahkeme kararıyla serbest kaldı. Ülkü ve ağabeyi ellerinde karar, yediemin deposuna gittiler ki, traktörün yerinde yeller esiyor! Depo sahibi ölmüş, haciz mallar satılıp savılmış! Şimdi hakkında ‘görüldüğü yerde yakalansın’ emri var

Kuyucak’ın Çobanisa Mahallesi’nde narenciye, yonca, zeytin, mısır... hepsi vardı. Çalışkan çiftçiler, her türlü zorluğa karşı eker biçer satar, geçimlerini sağlardı. Masal gibi anlatılsa da tarihler 2016 yılını gösteriyordu.

Zorluklardan biri de banka kredileriydi. Ziraat Bankası’nın eli kolu bağlanmış, çiftçi özel bankalara mahkum edilmişti. Ne olduysa bu kavşakta oldu. Banka borcunu ödeyemeyen çiftçiye haciz geldi, bir şey bulamayan banka, traktörü bulup bağladı. Köylü Aydınlık’a ulaştı, derdini anlattı. Biz, “Tutsak traktör” diye haber yaptık, yaşananları özetledik. Tarih 18 Ekim 2018’di. Hikayenin son bölümünü İrfan Ülkü anlattı. Hem güldük, hem dövündük, vah memleketim vah, dedik...

Aydınlık Tutsak Traktör haberini 6 yıl önce yapmıştı. Haberden sonra mahkeme kararıyla traktör sahibine iade edilmeli” kararı verdi

TOPU TACA ATMADILAR SOKAĞA ATTILAR

Dosya şimdilik kapandı. Bizim traktör hakkında “trafikte görülünce el konsun, sahibine iade edilsin” kararı çıktı. Nasıl mı oldu? İcraya verilmişti, Yeddi emin deposundaydı. Mahkemeler, itirazlar netice verdi, traktör hakkında sahibine iade kararı çıktı. Gittik almaya, depoyu işleten adam vefat etmiş. Depoda traktör kamyon minibüs ne varsa boşaltılmış. Götürüp satmışlar. Meğer depo yerinin kiracısının da sicili düzgün değilmiş. Adam öldü, dediler, ama ortakları var. Onlar nerede? Suçun işlendiği tarihte bunlar bize göre organize suç örgütüydü. Çünkü depoda 3-4 kişi bekçi, bir de müdürleri vardı. Traktör için ilk gittiğimde bana bir telefon verdiler görüşmüştük. Önce, ‘Bizim traktörü nereye götürdünüz?’ deyince, Ankara’ya çektik, Mahkeme kararı verince iade edeceğiz’ demişlerdi. Telefon görüşmesinin kaydını da Savcılığa verdim.

“Sizin anlayacağınız Hakim topu tutmuş saha dışına atmış. Maç onu mu bekleyecek? Taça bile atmadı. Orda vatandaşın biri kapmış. Topun sahibi mirascılar oldu!

OLAYIN FAİLİ BANKA NEREDE

Bizim çiftçimiz 8 yıldır traktörünün peşinde koşadursun, bütün bu olayların müsebbibi banka nerede? Parasını almış, kenara çekilmiş bile! O zaman (7 yıl önce) 1,5 milyon TL isteyen özel banka ile al takke ver külah anlaşmışlar, dişlerinden tırnaklarından artırdıkları 570 bin TL’yi ödemişler. Banka ganimetini toplamış gitmiş. Çiftçi ile devlet başbaşa kalmış! İrfan Ülkü anlatsın:

“Kanuna göre traktörlerin haczeilemezliği var, itiraz edelim dedik ettik. Davayı kazandık. Traktörün serbest bırakıyoruz, traktör haczedilemez diye ‘sahibine iadesine’ geri verdiler. Traktör ortada yok! Bu kez bedeli ödensin, diye Nazilli İcra Müdürlüğü’ne dava açtık. Banka aradan çekildi, halkın sahibi yok. Trafiğe çıktığında yakalanıp iade edilmesine karar vermiş. Topu sahanın dışına atmış kurtulmuş... Bu yıl da trafikte görülürse tutuklayın! Top taca da atılmamış, sokağa atılmış!”

18 KLASÖR RİVAYETİ

İrfan Ülkü tek değil. Depoda icradan tutuklu pek çok minibüs, araç var ama belli ki İcra Müdürlüğü layık olmayan adama yedieminlik vermiş. Rivayet o ki, çalınan araçlarla ilgili 18 klasör dava açılmış, ama hepsi kapatılmış. Aynı zamanda siyasetçi olan Vatan Partisi Aydın İl Örgütünün önceki İl Başkanı Ülkü, “Bizimkini kapattıktan sonra hepsi kapanır...” diyor.

Sonraki Haber