'Tuz çoktan koktu'

Resmen vahşet. Türk futbolunda 50 yıldır üst ligleri yakından takip ediyorum, böyle bir saldırıyı 50 yıldır görmedim

Bir kulüp başkanı hiçbir zaman bir hakemi yumruklamadı. En ağır cezaları alması gerekiyor. Tabii ki buradan herkesin pay çıkarması gerekiyor. Göz göre göre geliyorum dedi bu olay. Başkan Faruk Koca, bir süre önce yaptığı açıklamada, resmen saldırı yapacağını da duyurmuştu. Faruk Koca, Türkiye Büyük Millet Meclisi çatısı altında 2 dönem görev yaptı. Spordaki ceza yasalarının çıkmasında önemli görevler üstlendi. Kağıt üzerinde çok eğitimli, bilgili ve görgülü gözüküyor. Düşünebiliyor musun böyle bir insan, bile rezilliğe karışıyor. Tabii futboldan ömür boyu men edilecek. O kesin. Zaten 2 yıldan fazla ceza alanlar, mevzuat gereği ömür boyu yönetici olamıyorlar. Böyle insanların Türk futbolunda yeri yok.

FIFA UYARI GÖNDEREBİLİR

Halil Umut Meler'le konuşmadım ama hakemliği bırakacağı yönünde haberler var. FIFA'da bu konuda Türkiye'ye uyarı gönderebilir. Çünkü Halil Umut Meler bir FIFA hakemi. Herkes bu olaydan futbolun tüm paydaşları kendine bir çekidüzen vermesi lazım.

EMRE'NİN DÜZELECEĞİ YOK

Emre Belözoğlu zaten futbola başladığı günden bu yana çok sayıda olaya karıştı. Dünde gördük. Fazla şaşırmadık. 1997'den bu yana futbolun içinde. Saha dışında çok iyi biri diyorlar. Ancak saha içinde başka bir kimliğe bürünüyor. Emre'nin saha içinde düzeleceği emaresi yok. Ali Koç ve Fenerbahçe cumhuriyet tarihinde önemli yerlerde bulunan insanlar ve kurumlar. Her bakımdan saygı duyduğumuz bu insanların çok dikkatli olması gerekiyor. Ali Koç o zamanlar belli söylemlerde bulundu. Ne yazık ki bu mesajı farklı değerlendiren insanlarda oluyor. Ali Koç, Dursun Özbek rol model niteliğinde. Böyle insanların mesajlarını çok iyi vermeleri gerekiyor.

Sonraki Haber