Tuzla'da şantiyede göçük: 2 işçi hayatını kaybetti! 4 kişi gözaltına alındı

İstanbul Tuzla'da bulunan bir şantiyede göçük yaşandı. 2 işçinin göçük altında kaldığı öğrenildi. İşçileri kurtarma çalışmaları sürüyor.

İstanbul Tuzla'da şantiye alanında göçük meydana geldi. Göçük altında iki kişinin kaldığı belirtildi. İşçiler maalesef hayatını kaybetti.

Alınan bilgiye göre, Tepeören Mahallesi Akbaşak Sokak'taki inşaat alanında kanal çalışması yapan İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresine (İSKİ) bağlı taşeron firmanın 2 çalışanı göçük altında kaldı.

İhbar üzerine olay yerine itfaiye, polis, sağlık ve AFAD ekipleri sevk edildi.

Ekiplerin, işçileri kurtarma çalışmalarına rağmen işçiler kurtarılamadı.

4 KİŞİ GÖZALTINDA

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı olaya dair soruşturma başlatıldığını açıkladı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğünden olaya ilişkin yapılan açıklamada, "Yapılan incelemelerde, villa inşaatında kanal döşemesi için kazı yapıldığı sırada C.Ö. ve S.İ. isimli işçilerin kanal borusu temizliği yapmak için 5 ile 6 metre yüksekliğindeki alana indikleri sırada toprak kayması meydana gelerek göçük altında kaldıkları anlaşılmıştır. E.U. ve Ö.K. isimli kepçe operatörleri, S.A. ve K.A isimli kırıcı operatörleri olay sonrasında gözaltına alınmış, müteahhit olan şüpheli M.Z.V. isimli şahsın ise Muğla ilinde yakalama çalışmaları devam etmektedir. Konu ile ilgili olarak yakalanan E.U. , Ö.K. , S.A. ve K.A. isimli şüpheli şahıslar 'iş kazası' suçundan adli makamlara sevk edilecektir." ifadeleri yer aldı

Sonraki Haber