Tuzlaspor 5 senede 182 transfer yaptı

Savcılığın soruşturma başlattığı Tuzlaspor, İlhanlı ailesinin satın aldığı 2018 Haziran’dan bu yana tam 182 transfer yaptı. İstanbul ekibinden 165 oyuncu ayrılırken, toplamda 347 oyuncu sirkülasyonu yaşandı.

TFF 1. Lig'de yer alan Tuzlaspor'un bilet ücretlerine fahiş fiyatlar çekmesiyle başlayan olaylarla ilgili savcılık da harekete geçti. Savcılığın soruşturma başlattığı Tuzlaspor ise İlhanlı ailesine satıldığı 2018 yılından bu yana adeta transferin merkezi haline geldi. İstanbul ekibine 5 senede 182 transfer yapılırken, ayrılan oyuncu sayısı ise 165 oldu.

İlhanlı ailesi 2018 Haziran ayında Tuzlaspor’u satın aldı. O dönem TFF 2.Lig’de yer alan Tuzlaspor’a 2018-19 sezonunda 19 yeni oyuncu gelirken takımdan ise 18 futbolcu ayrıldı. 2019-20 sezonunda ise ligi dördüncü sırada tamamlayan İstanbul ekibi, play-offlar sonucunda Manisa Futbol Kulübünü penaltılar sonucu yenerek TFF 1.Lig’e yükseldi. Transferde de hareketli günler geçiren Tuzlaspor o sezon 36 oyuncu transferi yaparken, 41 oyuncuyla da yollarını ayırdı.

TANIDIK OYUNCULAR GELMEYE BAŞLADI

2020-2021 sezonunda TFF 1.Lig’de yer almaya başlayan Tuzlaspor, 36 oyuncuyu kadrosuna kattı. Süper Lig’i takip eden herkesin yakından tanıdığı oyuncuları kadrosuna katan Tuzlaspor, Aykut Çeviker, Vedat Bora, Haydar Yılmaz, Erden Özgenç, Ferhat Öztorun, Ömer Şişmanoğlu, Erkan Zengin, Anıl Karaer ve Rajko Rotman gibi isimlerle 1.Lig’de iddialı bir konuma geldi. O sezon Tuzla ekibinde 41 oyuncu ile de yollar ayrıldı. Tuzlaspor sezonu ise 9. sırada kapattı.

2021-22 sezonunda ise 28 oyuncuyu kadrosuna katan Tuzlaspor 32 oyuncu ile de yolları ayırdı. Sezonu 10. Sırada kapatan Tuzlaspor yine Süper Lig’den ve yabancı takımlardan oyuncular transfer etmeye devam etti. İstanbul ekibi Gökhan Akkan, Volkan Şen, Stéphane Mbia, Lamine Diack’ı kadrosuna kattı.

REKOR TRANSFER: 47 OYUNCU GELDİ

Tuzlaspor İlhanlı ailesinin eline geçmesinin ardından transfer rekorunu ise 2022-2023 sezonunda kırdı. Tam 47 futbolcu transferi yapılırken, İstanbul ekibi sezonu 15. sırada bitirirken küme düşmenin ise ucundan döndü. Bu sezon ise yaz transfer döneminde 27 oyuncuyu kadrosuna katan Tuzlaspor lige kötü başladı. TFF 1.Lig’de 11 hafta geride kalırken sadece 8 puan toplayabildiler.

ÜÇ SENEDE 18 TEKNİK DİREKTÖR

Tuzlaspor sadece futbolcu transferleri ile değil, teknik direktör değişiklikleri ile de dikkat çekti. 2021 Ocak’tan beri Tuzlaspor’da görev yapan Teknik Direktör sayısı tam 18. oldu. Bunlar arasında futbol kamuoyunun yakından bildiği isimler de yer alıyor. Ali Tandoğan, Uğur Tütüneker, Hakan Kutlu, Suat Kaya, Özcan Bizati ve son olarak takımın başında bulunan Bekir İrtegün Tuzlaspor’da görev aldılar. Bu isimler arasında takımın başında en çok kalan 2 ay 10 günle Uğur Tütüneker oldu. 5 gün ile de Barış Yılmazer en az takımın başında bulunan teknik direktör oldu.

TUZLASPOR’UN mevcut teknik direktörü Bekir İrtegün, 29 Eylül’de takımın başına geçti. 6 karşılaşmaya çıkan İrtegün, 1
galibiyet, 3 mağlubiyet alırken, 2 kez de sahadan beraberlikle ayrıldı.

İLHANLI’YA 4 AYRI SUÇLAMA

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca Tuzlaspor Başkanı Mehmet Berzan İlhanlı hakkında "mal varlığı değerlerini aklama", "Futbol ve Diğer Spor Müsabakalarında Bahis ve Şans Oyunları Düzenlenmesi Hakkında Kanun'a muhalefet", "mal varlığı değerlerinin gayrimeşru kaynağını gizlemek" ve "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak" suçlarından soruşturma açıldı.

Sonraki Haber