5 gün bayatlamayan tuzlu kurabiye! Çayın yanında istediğin zaman hazır...

Kavanozlar dolsun, bayatlamayan tuzlu kurabiyeler geliyor! Kıyır dokusu, tereyağından gelen efsane tadı ve burgulu şekli ile bu kurabiyenin müptelası olacaksınız. Örgü ile uğraşmam dersiniz, küçük küçük yuvarlayarak da şekil verebilirsiniz.

10 Gün Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler


100 gram tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı sirke
2 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı kabartma tozu
2 adet yumurta (1 yumurta sarısı ayrılacak)
4,5 su bardağı un

Üzeri için:

1 adet yumurta sarısı (ayırmış olduğunuz)
2-3 yemek kaşığı çörek otu

10 GÜN BAYATLAMAYAN TUZLU KURABİYE TARİFİ NASIL YAPILIR?

Un hariç bütün malzemeleri karıştırın.

Azar azar unu ekleyerek yoğurun.

Cevizden biraz büyük parçalar koparıp yuvarlayın.

Elinizle ince bir rulo yapın.

Ters u şekli vererek örgü yapın. Fırın tepsisine dizin.

Üzerine yumurta sarısı sürüp,çörek otu serpin. 180 derece ısınmış fırında 25 dakika pişirin. Afiyet olsun.

Kaynak: Yemek.com

Sonraki Haber