Fuat Uğur'dan Mehmet Şimşek'e: Baltayı taşa vurdunuz, itibardan tasarruf edin artık

Bakan Şimşek ve hükümetin 'güven problemi ve inandırıcılık' sorunu yaşadığını vurgulayan TV100 yazarı Fuat Uğur, tasarruf çağrısında bulundu. Uğur, 'Çok açık ve net, Hükümet ve bizzat Sayın Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan dâhil tüm kamu kurumları böylesi harcamalardan kaçınmak zorunda' dedi.

TV100 yazarı Fuat Uğur, "Baltayı taşa vurdunuz Sayın Şimşek..." başlıklı köşe yazısında Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve hükümetin en önemli sorununun "güven problemi ve inandırıcılık" olduğunu ifade etti. Halkın devlette ciddi bir şekilde tasarruf görmek istediğini dile getiren Uğur, "Çeşitli kamu kurumu yöneticilerinin konuşmalar yaparak kendini göstermeye çalıştığı TÖREN ve TOPLANTILAR insanlarda büyük tepkiye neden oluyor ve herkes ağzına geleni söylüyor." dedi.

'ERDOĞAN DAHİL TÜM KURUMLAR HARCAMALARDAN KAÇINMAK ZORUNDA'

Tasarruf çağrısında da bulunan Uğur, "Çok açık ve net, Hükümet ve bizzat Sayın Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan dâhil tüm kamu kurumları böylesi harcamalardan kaçınmak zorunda. Eğer hâlâ İTİBARDAN TASARRUF OLMAZ diyorsanız, siz bilirsiniz. O zaman millete istediğiniz kadar “İsrail kapımıza dayandı” deyin, itiraz eder." açıklamasında bulundu.

'BURADA BİR SIKINTI VAR'

Devlet yöneticilerinin tasarruf edip rol model olmadığını da vurgulayan Uğur, "Hâlâ kamu kurumlarında ve belediyelerde kiralık araçlara yılda 33 milyar lira gibi muazzam bir para harcanıyorsa, bir takım holdinglerin ve işadamlarının vergileri sıfırlanıyorsa, vergi adaleti ile ilgili insanların kafalarında soru işareti uyandıracak bir takım olaylar yaşanıyorsa, vergi aflarıyla vergi borcu ödememek bir alışkanlık haline getiriliyorsa, büyük şirketlerden alınan vergiler bin bir tane muafiyet yüzünden komik miktarlarda kalıyorsa burada bir sıkıntı var demektir. Düşünün, gelir vergisinin toplam vergi gelirleri içindeki payı sadece yüzde 11,61 ve bu çok düşük bir oran. Evet, Sayın Şimşek, vergi gelirlerini artırmak için önemli adımlar atıyor ama bunun sonuçlarını vatandaş henüz hissedemiyor." ifadelerini kullandı.

'BİLE BİLE LADES'

100 bin TL kredi kartı limiti olanlardan 750 TL'lik savunma sanayi vergisi alınması teklifinin ertelenmesi ile Bakan Şimşek'in "baltayı taşa vurduğunu" ifade eden Uğur, "Şimşek göreve geldiğinden bu yana ilk kez geri adım atmak zorunda kaldı. Bence Mehmet Şimşek böyle bir önerinin tepki göreceğini biliyor olmalıydı. Herhalde bu konuda kendisine danışmanlık edenler vardır. Yani bile bile lades. Hani derler ya, kaybedeceğini bildiğin bir savaşa veya yarışa girme diye. Bu da o hesap." yorumunda bulundu.

Sonraki Haber