Twitter'dan Devlet Bahçeli'ye Boğaziçi sansürü

Twitter, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin paylaşımlarına kısıtlama getirdi.MHP Genel Merkezi yaptığı açıklamada,Boğaziçi Üniversitesi önünde eylem yapan terör örgütleriyle irtibatlı ve iltisaklı olanlara Twitter ve Twitter'ın arkasındaki güçler destek vermiştir.' ifadelerine yer verdi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Boğaziçi Üniversitesindeki protestolara ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı bazı paylaşımlara, Twitter tarafından kısıtlama getirildiği bildirildi.

MHP Genel Merkezinden yapılan açıklamada, "Boğaziçi Üniversitesinin önündeki menfur eyleme karşı gösterdiği tepkiden dolayı MHP lideri Sayın Bahçeli'nin bazı paylaşımlarına Twitter kısıtlama getirmiştir." ifadesi kullanıldı.Bahçeli'nin söz konusu paylaşımlarında terörist ve öğrenci ayrımını ortaya koyduğu belirtilen açıklama, şunlar kaydedildi:

"Sayın Bahçeli terörist ve öğrenci ayrımını ortaya koyduğu halde -ki bu emniyet tarafından da teyit edilmiştir- okyanus ötesinden Twitter buna tepki göstermiştir. Boğaziçi Üniversitesi önünde eylem yapan terör örgütleriyle irtibatlı ve iltisaklı olanlara Twitter ve Twitter'ın arkasındaki güçler destek vermiştir. Genel Başkanımızın bazı paylaşımlarına kısıtlama getirilmiştir."

MAHİR ÜNAL'DAN TWİTTER'A TEPKİ

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal da sansüre tepki gösterdi. Ünal yaptığı açıklamada, "Twitter, siber dünyada Türkiye'nin egemenlik hakkını kabul etmemeye devam ediyor. Ulus ötesi sosyal medya şirketleri adeta devletlerle egemenlik mücadelesine girişip devletler üzerinde siyasi, ideolojik ve kültürel bir hegemonya oluşturmaya çalışmakta.Dünya’da birçok örneğini de gördüğümüz bu durumun son örneğini bugünlerde Türkiye’de gördük. Önce İçişleri Bakanımız Sn. Süleyman Soylu’nun ardından MHP Genel Başkanı Sn. Devlet Bahçeli’nin Twitter üzerinden yaptığı paylaşımlar kısıtlandı ve kaldırıldı.ynı teknoloji şirketlerinin terör örgütlerinin propagandalarına izin verdiklerini hatta onlar için kullanışlı birer iletişim aracı haline geldiklerini çok iyi biliyoruz. “Siber egemenler” bunları ise “ifade özgürlüğü” kapsamı altında değerlendiriyor. Siber egemenler” artık açıkça seçimle iş başına gelmiş hükümetleri, siyasi parti liderlerini hedef alabilmektedir. Kendilerini hizmet verdikleri ülkelerin demokrasisinden dahi üstün görmektedirler.Dijital alan dediğimiz bu başıboş sahayı milli güvenlik meselesi olarak görmek ve bu teknoloji şirketlerinin sınırlarını belirlemeye yönelik adımlar atmak gelecek dönemin en önemli meselelerinden birisidir." ifadelerini kullandı.

Sonraki Haber