Ücretsiz deprem dayanıklılık testi yaptırmak mümkün! 81 ilde geçerli...

Ücretsiz deprem dayanıklılık testi yaptırmak artık mümkün. Peki siz hâlâ evinizin deprem dayanıklılığını ölçtürmediniz mi? Ücretsiz ölçüm için nereye başvurulur? İşte 81 ilde geçerli olan testin ayrıntıları...

Ücretsiz deprem dayanıklılık testi yaptırmak mümkün! 81 ilde geçerli...

Deprem ülkede en çok can ve mal kaybına neden olan doğal afetlerin başında geliyor. Bu nedenle insanlar, can ve mal güvenliğini korumak için binalarının dayanıklılık seviyelerini merak ediyor. Evinizin depreme dayanıklılığını ölçtürmek mümkün, bunu ücretsiz şekilde yapabiliyorsunuz. Üstelik 81 ilde geçerli. Peki ücretsiz deprem dayanıklılık testi yaptırmak için ne gerekiyor, ücretsiz ölçüm için nereye başvurulur?

ÜCRETSİZ DEPREM DAYANIKLILIK TESTİ YAPTIRMAK MÜMKÜN

Ücretsiz deprem dayanıklılık testi yaptırmak mümkün

İstanbul özelinde hızlı tarama testi ile İstanbul'da yaşayan vatandaşlar yaşadıkları binaların deprem risk durumlarını tespit edebiliyor. İstanbul'un 37 ilçesinde devam eden hızlı tarama testi ile özellikle nüfusun yoğun olduğu Bağcılar, Güngören ve Esenler gibi ilçelerde riskli binaların raporları da görüntülenebiliyor. Bina tespiti için başvuru yapmak isteyen vatandaşlar, https://forms.ibb.gov.tr/ internet adresi üzerinden ilçe, mahalle, sokak, apartman adı, daire numarası gibi bilgileri içeren formu doldurarak başvuru yapabilirler. İBB tarafından yürütülen deprem dayanıklılık testi ücretsiz olarak gerçekleştiriliyor.

81 İLDE GEÇERLİ

81 ilde geçerli

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından lisans verilen kuruluşlar, belediyeler ve özel kurumlar tarafından riskli yapı tespiti yapılıyor. Eğer evinizi riskli görüyorsanız bir uzman çağırmalısınız. Gelen kişiler inceleme işlemlerinden sonra binanın taşıyıcı sistemine dayalı bir uygulama başlatırlar. Binanın genel durumu, zeminin analizi, binanın fay hatlarına olan yakınlığı detaylı olarak incelenir. Son olarak binadan karot ve parça alınarak inceleme başlatılır. Kısa süre içerisinde risk raporu elinize ulaşır. Ücretsiz deprem dayanıklılık testi belediyelerde; 81 ilde geçerli.

Sonraki Haber