Ücrette anlaştılar: Grev iptal edildi

Paris Charles de Gaulle havalimanı işletmecisi ADP’nin çalışanları, maaş zammı anlaşmasının ardından grevi iptal etti. Kamu yayıncısı France Info'ya göre, Charles de Gaulle havalimanında yapılan toplantıda çalışanlar yüzde 3'lük bir artış için anlaşma lehinde oy kullandı

İtfaiyeciler ve diğer yer hizmetleri personeli de dahil olmak üzere işçilerin haziran ayı sonlarında protestolara başlamasından bu yana Paris'teki havaalanlarında kaos hüküm sürdüğü için yüzlerce uçuş iptal edilmişti.İşçi sendikaları, daha iyi ücret ve çalışma koşulları taleplerinin karşılanmaması halinde bu hafta sonu tekrar grev yapmakla tehdit etmişti.

İşçiler başlangıçta ocak ayına kadar yüzde 4'lük bir zam talep etmişlerdi.

Charles de Gaulle havalimanı, geçen haftaki protestoların ve 20 bine kadar bagajın havaalanında sıkışıp kalmasından dolayı hala kendine gelebilmiş değil.

Bir ADP sendika temsilcisi Fransız kanalı BFMTV'ye verdiği demeçte, bunların yaklaşık 17 bininin Air France yolcularına ait olduğunu ve yaklaşık 3 bininin de diğer havayollarından olduğunu söyledi. Yetkili, yolcuların bagajlarını geri almalarının aylar alacağını, birçoğunun ise bagajlarının sonsuza kadar kaybolduğunu kabul etmek zorunda kalacağını söyledi.

Sonraki Haber