'Ukrayna radardan kayboldu'

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, şu an Ukrayna heyeti ile herhangi bir müzakere süreci yürümediğini söyledi.

Peskov, Moskova’da yaptığı açıklamada, gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Rusya Devlet Başkanı Putin ile Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy arasında İstanbul’da bir görüşme yapılmasına yönelik teklifini değerlendiren Peskov, “Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Rus ile Ukraynalı heyetler arasındaki müzakereler için çok iyi koşulların düzenlenmesinde oldukça büyük bir rol oynadığını biliyoruz. Cumhurbaşkanı Erdoğan bir barış sürecinin başlatılması için de çaba sarf ediyor.” diye konuştu.

Peskov, Türkiye’nin böyle bir sürecin başlatılması için siyasi irade de gösterdiğini vurgulayarak “Ancak Ukrayna heyeti adeta radardan kayboldu. Şu anda herhangi bir müzakere süreci yürütülmüyor.” şeklinde konuştu.

'DOLAR GÜVENİLİR DEĞİL'

Türkiye ile Rusya arasında artması beklenen ulusal para birimleriyle ticarete de değinen Peskov, bu adımın dolar dahil herhangi başka bir şeye zarar vermek amacıyla yapılmadığını söyledi. Peskov, doların güvenilir bir rezerv para birimi olmadığını belirterek “Bu endişe artık çok sayıda ülke tarafından paylaşılıyor. Ne yazık ki doları basan ülke, bu para birimine olan güveni sarstı.” dedi.

Sonraki Haber