‘Ev tekstili ihracatını 5 milyar dolara çıkarabiliriz’

Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB) üyesi 26 firma, dünyanın en prestijli ev tekstili fuarlarından, İtalya'nın Como kentinde eş zamanlı düzenlenen Proposte Fuarı ve International Observatory Fuarı'na katıldı.

UTİB’den yapılan açıklamada, 20 firmanın, önemli alıcılarla birebir görüşerek son teknolojiyle üretilen tasarımlarını tanıttıkları ve yeni bağlantılara imza attıkları bildirildi.
Açıklamada görüşlerine yer verilen UTİB Başkanı Pınar Taşdelen Engin, İtalya ve diğer Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkelerin her dönem ilgi gösterdiği fuara bu kez Amerika, İngiltere, Avustralya ve Yeni Zelanda'dan ziyaretçilerin yoğun ilgisinin dikkati çektiğini belirtti. Engin, "Gerek fuara katılan gerekse ticaret heyetimizde yer alan firmalarımız oldukça memnunlar.” dedi.
Türkiye'nin ev tekstilinde dünyanın 5 büyük üretici ve ihracatçısı arasında yer vurgulayan Engin, pandemiye rağman ihracatta başarı sağladıklarını belirterek 3 milyar dolar olan ihracatı kısa sürede 4-5 milyar dolara çıkarmanın mümkün olduğunu söyledi. Engin, "Türk tekstilinin en önemli alt sektörlerinden olan ev tekstili, 2021 yılında 201 ülke ve bölgeye bir önceki yıla oranla yüzde 25.5'lik artışla 3 milyar 125 milyon dolar tutarında ihracat gerçekleştirmeyi başardı.” dedi.

KREDİ KARTI SAYISI 88 MİLYONU AŞTI

Bankalararası Kart Merkezi (BKM) verilerine göre, martta geçen yılın aynı dönemine kıyasla kartlı ödem, yüzde 90 artışla 241 milyar liraya yükseldi. Ödemelerin 194.4 milyar lirasında kredi kartı, 42.2 milyar lirasında banka kartı, 4 milyar lirasında ise ön ödemeli kartlar kullanıldı. En fazla kartlı ödeme artışı hava yolları ve konaklama sektörlerinde görüldü.
Mart sonu verilerine göre Türkiye’de 88.1 milyon adet kredi kartı, 153.9 milyon adet banka kartı ve 59.7 milyon adet ön ödemeli kart kullanılıyor. 2021 yılının mart ayı ile kıyaslandığında kredi kartı adedinde yüzde 13, banka kartı adedinde yüzde 8, ön ödemeli kart adedinde ise yüzde 27 artış oldu. Toplam kart sayısı 301.7 milyon adede ulaştı.
Mart ayında temassız ödeme adedi geçen yıla göre yüzde 83 artış gösterdi, her 3 mağaza içi ödemeden 2’si temassız gerçekleşti.

Sonraki Haber